Ben Gurion havalimanı süresiz olarak uçuşlara kapatıldı

İşgalci rejim, İran'ın gece saatlerinde gerçekleştirdiği füze saldırılarının ardından Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'nı süresiz olarak kapattı.
Havalimanı sözcüsü Lisa Daiver, yaptığı açıklamada "Havalimanının ne zaman yeniden açılacağına dair belirlenmiş bir tarih yok" dedi.
Fransız haber ajansına konuşan yetkililere göre, siyonist rejim yönetimi, sivil hava filosunun bir bölümünü alternatif Avrupa havalimanlarına yönlendirdi.
Rejime ait "Siyon Kanadı" adlı özel uçak da dahil olmak üzere toplamda 27'den fazla uçağın sabah saat 06.00'da boş olarak havalimanından ayrıldığı bildirildi.
İşgalcilere ait 14 uçağın, coğrafi yakınlığı dolayısıyla Kıbrıs’taki Larnaka ve Baf Havalimanlarına indiği belirtildi. "Siyon Kanadı" ise Yunanistan'ın başkenti Atina’ya yönlendirildi. Diğer bazı uçakların da Macaristan, Bulgaristan ve Fransa gibi ülkelere gönderildiği açıklandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin bu sabah Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda çoğu çocuk olmak üzere çok sayıda Filistinli şehit oldu. Nuseyrat, Gazze ve Han Yunus'taki sivil alanlar bombalandı, çadır kampları hedef alındı.
Birleşmiş Milletler, siyonist rejimin Batı Şeria'daki saldırıları sonucu 30 binden fazla Filistinlinin zorla yerinden edildiğini ve bunun "etnik temizlik" suçu kapsamına girebileceğini açıkladı. Son altı ayda yüzlerce ev yıkıldı, binlerce Filistinli göç etmek zorunda kaldı.
Birleşmiş Milletlere bağlı UNRWA, siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana her gün ortalama bir sınıf dolusu Filistinli çocuğu katlettiğini duyurdu. Gazze'de 18 binden fazla çocuk şehit oldu, on binlercesi yaralı.
HAMAS, Refah kentinde, yardım bekleyen sivillerin toplandığı noktaya düzenlenen saldırıyı "vahşi bir katliam" olarak nitelendirdi.