8 ilde sahte polis ve savcı operasyonu: 3 tutuklama
Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran şebekeye yönelik 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 11 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, dolandırıcılık yoluyla 4 milyon TL nakit ve 1 milyon 600 bin TL değerinde ziynet eşyası elde edildiği belirlendi.
Babaeski Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran şüphelilere yönelik çalışma yürütüldü.
Yapılan incelemelerde, şebekenin Kırklareli, Balıkesir, İstanbul, Kırşehir, İzmir'in Tire ilçesi, Bayburt ve Kahramanmaraş'ta yaşayan vatandaşları hedef aldığı tespit edildi.
5 milyon 600 bin TL'lik dolandırıcılık
Soruşturma kapsamında mağdurlardan toplam 4 milyon TL nakit para ile 1 milyon 600 bin TL değerinde ziynet eşyası alındığı belirlendi.
8 ilde eş zamanlı baskın
Şanlıurfa, Adana, Gaziantep, Antalya, Isparta, Karabük, Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 11 şüphelinin tamamı yakalandı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Aksa Tufanı sonrasında Gazze'ye yönelik başlattığı soykırım savaşı nedeniyle Türkiye'nin işgal rejimi ile ticareti kesmesi için AK Parti ilçe başkanlıklarına giderek mektup bırakan Yasemin Sürücü, hakkında açılan dava nedeniyle 1 yıl 15 gün cezaya mahkûm edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung'un daveti üzerine gittiği Seul'de resmî törenle karşılandı. Törenin ardından iki lider baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi.
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde müftülük tarafından gerçekleştirilen mahalle ziyaretleriyle unutulmaya yüz tutan komşuluk, misafirperverlik ve dayanışma kültürünün yeniden canlandırılması hedefleniyor.
Bursa’da haklarında toplam 135 yılı aşkın kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 firari hükümlü yakalanarak cezaevine gönderildi.