Adana'da 4-6 yaş Kur'an kursları yıl sonu programı düzenlendi
Adana Karaisalı İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarında yıl sonu heyecanı yaşandı.
Karaisalı Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen yılsonu programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Karaisalı İlçe Müftüsü Melik Akdoğmuş, "Çocuklarımızın bu yaşta Kur’an-ı Kerim ve değerler eğitimiyle tanışması, geleceğimiz adına büyük bir yatırımdır. Emeği geçen tüm öğreticilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum." dedi.
"4-6 yaş Kur’an kurslarımız büyük bir rol üstlenmektedir"
İl Müftüsü Mehmet Taşcı ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"4-6 yaş Kur’an kurslarımız, yavrularımızın manevi temellerini oluşturmada büyük bir rol üstlenmektedir. Bu yaş grubunda verilen eğitim, çocuklarımızın sadece dini bilgilerle değil; sevgi, saygı ve ahlakla da donatılmasına vesile olmaktadır. Bugün burada sergilenen programlar, bu eğitimin ne kadar anlamlı ve başarılı olduğunu göstermektedir. Bu vesileyle tüm öğreticilerimizi, ailelerimizi ve öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Rabbim, bu yavrularımızı vatanına, milletine ve dinine hayırlı bireyler olarak yetiştirmeyi nasip eylesin."
Umre ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler, İl Müftüsü Mehmet Taşcı tarafından takdim edildi.
Programda, 4-6 yaş grubu öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Programa; Karaisalı Kaymakamı Muhammed Ali Çelik, İl Müftüsü Mehmet Taşcı, İlçe Jandarma Komutanı Emre Yeşilyurt, İlçe Emniyet Müdürü Aziz Karakuş, Karaisalı İlçe Müftüsü Melik Akdoğmuş, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve aileleri katıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu havanın etkili olacağını, bazı bölgelerde yağış beklendiğini açıkladı. Doğu Karadeniz için kuvvetli rüzgâr uyarısı yapıldı.
Sivas'ın Kangal ilçesinde otomobilin kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
MAZLUMDER tarafından, 2001 yılından beri her yıl 10 Aralık İnsan Hakları Günü kapsamında farkındalık oluşturmak ve yaşanan hak ihlallerine dair bir bakış sunmak amacıyla MAZLUMDER İnsan Hakları Gecesi ve Ödül Töreni düzenlendi. Ödül töreninde "Soykırım ve Ateşkes Kıskacında Gazze" başlığında "İnsan Hakları Basın Ödülü" İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) verildi.
Kızıltepe-Ceylanpınar kara yolunda iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 5 kişi yaralandı.