Ağrı'da eriyen kar suları ev bahçelerini gölete çevirdi

Eriyen kar suları, Ağrı’nın merkez mahallelerinden Küpkıran Mahallesinde, bazı evlerin bahçelerini su altında bırakarak gölete dönüştürdü.
Mahalle sakinleri, yaşanan su baskını nedeniyle zor günler geçirirken, belediyenin soruna çözüm konusunda yetersiz kaldığını belirtiyor.
Çevredeki tepelerde bulunan karların erimesi ile Küpkıran Mahallesinde bazı evlerin bahçelerine ve yollara taşarak yaşamı olumsuz etkiledi. Bazı vatandaşlar, bahçelerindeki suyu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalışırken, belediyenin gerekli müdahaleyi yapmadığından şikayet etti.
Mahalle sakinlerinden Cevdet Oğur, her yıl aynı sorunla karşılaştıklarını, kar erimeleri başladığında bahçelerinin suyla dolduğunu hatırlattı. Oğur, belediyeye defalarca başvuru yapmalarına rağmen kalıcı bir çözüme kavuşamadıklarını belirtti.
Evlerinin etrafı suyla çevrili olduğu için çocuklarının dışarı çıkamadıklarını ifade eden Oğur, "Evlerimiz, yoğun yağış gerçekleştiğinde sular altında kalıyor. Yaklaşık 15 yıldır burada ev yapmışız ama sürekli böyle bir durum yaşıyoruz. Ağrı Belediye Başkanı Hazal Aras'a söyledik kaç defa gelip bura ile ilgilenmedi. Mahalle muhtarına söylüyoruz ama oda ilgilenmiyor. Bugünde aradık ama herhangi bir şey yapmadılar. Ya bu memleketten göç edeceğiz ya da böyle devam edecek. Görüyorsunuz, evden kimse çıkamıyor." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Sarıbıyık köyünde, dün gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak nedeni köydeki bir ahırın duvarı çöktü, 20 koyun enkazın altında kaldı.
Batman’ın Beşiri ilçesinde görevli Mardinli Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Taş, silah bakımını yaparken kazara kendini vurdu. Ağır yaralanan Taş, altı gün süren yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti.
İstanbul'da meydana gelen ve birçok ilde hissedilen deprem sonrası, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er bir geçmiş olsun mesajı yayınlayarak, depremin hissedildiği bölgelerdeki vatandaşlara destek ve dayanışma duygularını iletti.
Marmara Denizi'nde yaşanan 6,2'lik deprem nedeniyle büyük korku ve panik yaşayan İstanbullular, yeni bir depremin olabileceği ihtimaline karşı evlerine girmek yerine yanlarında alabildikleri eşyalar ile park ve bahçelere akın etti.