AID Uluslararası Doktorlar Derneği'nden Gazzeli yaralılara protez desteği

Uluslararası Doktorlar Derneği (AID), işgalci israilin Gazze'deki saldırılarında uzuv kaybı yaşayan çocuklara ve gençlere yönelik protez tedavisi için çalışma başlattı. Dernek tarafından ilk etapta 24 kişiye protez tedavisi desteği verilecek.
Bugüne kadar bin 500'den fazla kişiye protez desteği sağlayan AID Uluslararası Doktorlar Derneği, işgalci israilin saldırılarında uzuvlarını kaybeden Gazzelilere yönelik çalışma başlattı.
Çalışma kapsamında, yaşları 5 ile 20 arasındaki 24 ampute çocuk ve gencin rehabilitasyon süreçleri tamamlanarak ilk protez denemeleri gerçekleştirildi. Protez tedavileri, verilecek kullanım eğitimlerinin ardından birkaç gün içerisinde tamamlanacak.
Çalışmayla ilgili açıklamalarda bulunan AID Genel Sekreteri Osman Erdi Yiğitoğlu, dernek olarak 2017 yılından bu yana yürüttükleri ortez-protez çalışmalarını şimdi Gazzelilerin hizmetine sunduklarını belirtti.
Yiğitoğlu, "Gazze'de yaralanarak Ankara'ya getirilen hastaların yanındayız. Burada uzuv kaybı yaşamış Gazzeli çocuklarımız bulunuyor. İlk etapta 24 çocuğumuzun protezlerini teslim edeceğiz. İlerleyen süreçte Suriye ve Azerbeycan'da savaş mağdurlarına yönelik sunduğumuz protez desteğimizi başta Mısır olmak üzere Gazzeli hastaların yaşadığı bölgelerde sürdüreceğiz." dedi.
Dernek, yüzlerce kişiye protez desteği sağladı
AID Uluslararası Doktorlar Derneği, bugüne kadar bin 500'den fazla kişiye ücretsiz protez desteği verdi. Dernek, savaş mağdurlarına protez desteği sağlamak için 2017 yılında Yüksek Teknolojili Ortez-Protez Merkezi'ni kurdu.
Ortez-Protez Projesi ilk olarak Suriye'deki savaşta uzuv kaybı yaşayan mağdurlara yönelik başlatıldı. Proje daha sonra Karabağ Savaşı'nda aktif olarak uygulandı. Birçok Azerbeycan askerine protez desteği veren AID, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 6 yıllık protez tecrübesini deprem bölgesine aktardı. Depremlerde uzuv kaybı yaşayan yüzlerce vatandaşa ücretsiz protez desteği sağladı.
Dernek, şimdi ise işgalci israilin saldırılarında uzvunu kaybeden Gazzeliler için çalışma başlattı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yağmurun ilk anından itibaren 389 personel, 136 iş makinesi ve araçla sahada olduklarını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Afet Koordinasyon Merkezine ulaşan 80 ihbarın 68'ine hızlıca müdahale ettiklerini söyledi.
Çankırı'da bir otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.
Mardin’in Artuklu ilçesinde M. A. Ö. (2) isimli çocuk, damdan düşmesi sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Malatya Büyükşehir Belediyesi, özel beslenme ihtiyacı duyan çölyak hastası, glüten hassasiyeti olan ve glütenli ürünler tüketemeyen vatandaşlar için Glütensiz Kafe Projesi'ni hayata geçiriyor.