ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), işgal ordusunda görev alıp Gazze’deki soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşlarının yargılanması çağrısında bulundu.
ANFİDAP, işgalci siyonistlerin Gazze’de sürdürdüğü soykırım saldırılarına dikkat çekerek Türkiye’deki çifte vatandaşlara yönelik önemli bir uyarıda bulundu.
Yapılan yazılı açıklamada, işgal ordusunda görev alarak Gazze'deki katliamlara katılan Türkiye vatandaşlarının tespit edilip yargılanması istendi.
Çifte vatandaşlarla ilgili ANFİDAP yazılı açıklamasında şunları kaydetti: "Türkiye'nin güvenliği için soykırımcı çifte vatandaşlar yargılanmalıdır! israil, küresel siyonizmin bölge taşeronu olarak İslâm dünyasına yönelik şiddetli bir saldırıyı dünyanın gözü önünde başlatmış durumdadır. Gazze'de bulduğu cüret ile sınırsız bir saldırganlık duygusu ve aldığı destek ile artık her şeyi yapabilecek bir aşamaya ulaşmıştır. ANFİDAP olarak Gazze soykırımı sürecinden başlayarak organize ve bütüncül bir bakış açısıyla bu yayılımcı saldırgan çete ile mücadelemizi milletimiz ve insanlık adına her zeminde sürdürmekteyiz.
Her alanda verdiğimiz mücadelede en güçlü işlediğimiz konulardan biri hassasiyetine binaen; 'Türkiye israil çifte vatandaşlığı durumunda olup Gazze soykırımına katılanların yargılanması' meselesidir. Bu konuyu bu kadar yoğun ele almamızın sebebi sadece Gazze hassasiyeti değil, bu eli kanlı unsurların, israil lehine her türlü çılgınlığı ülkemizde de yapabilme endişesidir.
Bugün İran'da yapılan suikastler, yerelde üretilen ürünlerle sabotaj ve saldırılar bu konuda yürüttüğümüz hassas sürecin ne kadar da mühim olduğunun en güçlü ispatı olmuştur. Soykırım ve saldırı konusunda dini, ideolojik ve askerî eğitimler almış, masum insanları katletme eşiğini geçmiş sapkın unsurlar bulundukları her yerde ansızın bir israil savaş aparatına dönüşebilmektedir. Tüm bu sebepler ile ülkemiz için de güvenlik tehdidi oluşturabilecek soykırım ordusuna katılmış çifte vatandaşların tespit edilip yargılanması çok önemlidir.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu olarak, Devletin ilgili birimlerini katillerin yargılanması konusunda sorumluluk almaya davet ediyoruz. israil mutlak kötülüktür, insanlık için ve özellikle ülkemiz için en büyük tehdittir. #ÜlkemdeSiyonistİstemiyorum." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'de siyonist rejim tarafından yardım bekleyen sivillerin defalarca hedef alınmasını kınayarak, "Bu kabul edilemez" dedi.
Siyonist rejim, işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği son baskınlar kapsamında, 60 Filistinliyi esir aldı.
Batı Şeria'da kuşatma her geçen gün derinleşiyor. Siyonist işgalciler, bu sabah düzenledikleri baskınlarda 40 Filistinliyi esir aldı. Şehir girişleri kapatıldı, çocuklar ve yaşlılar hedef alındı, şehitlere ait anıtlar tahrip edildi.
Dünya Sağlık Örgütü, Gazze'ye 100 gündür yakıt girişi olmamasının hastanelerin çalışmasını imkânsız hale getirdiğini belirterek kurtarma için derhal yakıt sevkiyatı çağrısı yaptı.