Ankara’da kar yağışı etkili oldu
Ankara’da gece saatlerinden itibaren il genelinde kar yağışı etkili oldu.
Ankara’da gece saatlerinde başlayan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Bazı park, cadde, sokak, araba ve binaların çatıları beyaz örtüyle kaplandı. Özellikle Altındağ, Çankaya, Keçiören ve Mamak’ın yüksek kesimlerinde kar örtüsü belirgin hale geldi.
Belediye ekipleri akşam saatlerinden itibaren tuzlama ve küreme çalışmalarını sürdürüyor. Kritik noktalarda araçlar hazır bekletilirken, sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılar yapılıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre Ankara’da hava sıcaklıkları düşerken, kar yağışının aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Başkentte karla karışık yağmur ve aralıklı kar yağışı tahmin ediliyor. Buzlanma ve don riski özellikle gece ve sabah saatlerinde artabilir.
Önümüzdeki günlerde sıcaklıkların sıfırın altında seyretmesi ve yeni kar yağışlarının olası olması nedeniyle yolların kayganlaşacağı uyarısı yapıldı.
Kar yağışının etkisini artırdığı saatlerde ana arterlerde trafik akışı yavaşladı. Karayolları ve trafik ekipleri, buzlanma riskine karşı sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Umut Kervanı Afet Yönetimi bünyesinde faaliyet gösteren Adana Arama Kurtarma ekibi, Adana AFAD öncülüğünde gerçekleştirilen Yerel Düzey Kentsel Arama Kurtarma masa başı ve saha tatbikatına katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında Gazze’de devam eden saldırılara dikkat çekerek, “Çoğu çocuk ve kadın 71 bin kardeşimizi şehit edenler adalete hesap verene kadar sinmeyecek, susmayacak, soykırımı asla unutturmayacağız.” ifadelerini kullandı.
Şehri etkisi altına alan yoğun kar yağışı sonrası kala kaplı yollarda vatandaşların günlük yaşamının olumsuz etkilenmemesi için karla mücadele çalışmalarını sürüyor.
Arifan Külliyesi Vakfı Başkanı Ömer Faruk Müderrisoğlu, Filistin Âlimler Birliği Genel Merkezini ziyaret etti.