Av yasağı ne zaman sona eriyor?

Denizlerdeki balık popülasyonunu korumak amacıyla uygulanan av yasağı, 15 Haziran 2025 itibarıyla başlamış ve tüm sularda geçerli olmuştu.
Akdeniz, Karadeniz, Marmara ve Ege’de yaklaşık 5 aydır devam eden yasak nedeniyle balıkçılar sezonun açılacağı tarihi merak ediyor.
Limanlarda tekneler ve ağlar yeni sezon hazırlıkları için onarılırken, "Balık avı ne zaman serbest olacak?" sorusu da sıkça gündeme gelmeye başladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ticari balıkçılar için av sezonu 1 Eylül 2025 tarihinde başlayacak. Yeni sezonun açılışı için Trabzon’da tören düzenleneceği bildirildi.
Bakan İbrahim Yumaklı da daha önce yaptığı açıklamada, av yasağının ekosistemin korunması için hayati önem taşıdığını vurgulamış ve “Hayvanların farklı bölgelere kaçmak zorunda bırakıldığı bir ortamı kabul etmemiz mümkün değil.” ifadelerini kullanmıştı.
Bu düzenlemeyle birlikte balıkçılar, 1 Eylül itibarıyla yeniden denize açılarak avlanmaya başlayabilecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Kadın ve Aile Başkanlığı tarafından Van'da "Son Kale: Aile" paneli düzenlendi. Panelde ailenin içinde bulunduğu durum ve çözüm önerilerine dair sunumlar yapıldı.
İstanbul Valisi Davut Gül imzasıyla ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilen genelgede, motosikletlerin trafik akışını olumsuz etkilemeyecek şekilde uygun alanlarda park edilmesi gerektiği vurgulandı.
Malatya'da yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya yük treni çarptı. Kazada ağır yaralanan yaya, hastaneye kaldırıldı.
Siirt’in merkeze bağlı Yığınlı köyünde sabah saatlerinde yaşanan kazada, 86 yaşındaki Fatim Başaran damdan düşerek ağır yaralandı.