Bakan Işıkhan: Belediyeler SGK’ye 28,2 milyar lira tahsilat yaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bugüne kadar belediyeler tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) toplamda 28,2 milyar lira ödeme yapıldığını, 149 belediyenin ise 30 milyar liralık prim borcunu yapılandırmak için başvurduğunu açıkladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada, belediyelerin SGK’ye olan borçlarına ilişkin verileri paylaştı.
Bakan Işıkhan, 149 belediyenin toplamda 30 milyar lira prim borcunu yapılandırmak üzere başvuruda bulunduğunu, bu kapsamda şu ana kadar 28,2 milyar liralık tahsilat gerçekleştirildiğini söyledi.
İstihdam ve sosyal güvenlik konularına da değinen Işıkhan, sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliği için prim tahsilatlarının hayati önemde olduğunu vurguladı. “Özellikle yerel yönetimlerin prim yükümlülüklerini aksatmaları sistemi zora sokuyor.” dedi.
İşsizlik rakamlarıyla ilgili güncel verileri de paylaşan Bakan Işıkhan, Mart 2025 itibarıyla işsizlik oranının yüzde 7,9’a gerilediğini, bunun son 25 yılın en düşük seviyesi olduğunu belirtti. Ayrıca kayıt dışı istihdamla mücadelede geçen yıl 21 bin 634 kayıt dışı çalışan tespit edildiğini, bu işverenlere 2 milyar lira idari para cezası verildiğini açıkladı.
Işıkhan, 1550 SMA hastasının tedavisi için SGK olarak yaklaşık 2,5 milyar lira bütçe ayırdıklarını da sözlerine ekledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman’da çocuklar kumbaralarındaki harçlıklarını yetim ve ihtiyaç sahipleri için bağışladı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde uyuşturucu satışı yapan şüphelilere yönelik gerçekleştirilen operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.
Mersin’in Erdemli ilçesinde, öğrenci taşıyan bir minibüsün park halindeki tıra çarpması sonucu meydana gelen kazada, biri çocuk olmak üzere 2 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı.
Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, "Kurasız Hac" ve "Özel Hac Vizesi" adı altında yapılan aldatıcı ve yanıltıcı reklamlarla mücadele kapsamında harekete geçti.