Binlerce araç Filistin için Diyarbakır'da şehir turu attı

"Aksa Tufanı" operasyonu sonrası işgal rejimi ile Filistinli direnişçiler arasında devam eden çatışmalarda Filistin Halkına olan desteklerini belirtmek üzere Peygamber Sevdalıları Vakfı Diyarbakır'da binlerce araçlık konvoy oluşturdu.
Peygamber Sevdalıları Vakfı organizasyonuyla merkez Sur ilçesi Şeyh Said Meydanında bir araya gelen Diyarbakırlılar, Filistin bayraklarıyla binlerce araçla kilometrelerce konvoy oluşturarak şehir turu attı.
Hamas ve Filistin direnişine ithafen hazırlanan marşlar eşliğinde merkez Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde şehir turu atan Diyarbakırlılar, Filistin'e olan bağlılıklarını bir kez daha ispatladı.
Şeyh Said Meydanında başlayan araç konvoyu, vilayet mevkii üzerinden Ofis Ekinciler Caddesi, Koşuyolu Parkı, Doç. Dr. Ahmet Bilgin Caddesi, Aydın Arslan Bulvarını takiben Bayındırlık kavşağından Tesisler Kavşağına doğru devam etti.
Merkez Kayapınar ilçesinde Tesisler Kavşağından devam eden konvoy; Diclekent Bulvarı, Dünya Kavşağı, 75 metre çevre yolu üzerinden Diyarbakır-Şanlıurfa Karayoluna doğru seyir alarak Doğum Hastanesi Köprülü Kavşağı mevkiinde turunu sonlandırdı.
Konvoyun geçtiği güzergahlarda bulunan ev ve işyeri sahiplerinin de farklı şekillerde desteklerini ifade ettiği şehir turu programında sık sık tekbirler getirildi, cadde ve sokaklarda Filistin'e destek sloganları yankılandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yeşilyurt Belediyesi Temizlik İşler Müdürlüğü, vatandaşların daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamalarını sağlamak amacıyla ilçe genelinde kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Mardin-Diyarbakır yolunda bulunan Türk Telekom 10. Yıl Hatıra Ormanı'nda yangın çıktı.
Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, 2024-2025 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Türkiye'nin en kalabalık öğrenci nüfusuna sahip illerinden biri olan Şanlıurfa’da eğitim çalışanlarının karşılaştığı zorluklar ve çözüm bekleyen yapısal sorunları gündeme getirdi.
Battalgazi Belediyesi, yaz aylarında vatandaşların yoğun olarak kullandığı Çınar Park’ta gerçekleştirdiği temizlik çalışmasıyla hem çevre sağlığına katkı sundu hem de suyun doğal akışını yeniden sağladı.