Bursa'da drift denetimi: 16 sürücüye ceza, ehliyetlere el konuldu
Bursa’da Uludağ Oteller Bölgesi ve Uludağ yolunda drift yaparak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren 16 sürücüye, kişi başı 46 bin 393 TL para cezası kesilirken, ehliyetlerine 2 ay süreyle el konuldu.
Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Uludağ Oteller Bölgesi ile Uludağ yolu üzerinde drift yaparak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücülere yönelik denetim gerçekleştirdi.
Denetimler kapsamında, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 67/1-d maddesi uyarınca drift yaptığı tespit edilen 16 araç sürücüsüne, her biri için 46 bin 393 TL idari para cezası uygulandı.
Ayrıca, trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücülerin ehliyetlerine 2 ay süreyle el konuldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İçişleri Bakanlığı, yılbaşı sürecinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik, Göç İdaresi ve AFAD başta olmak üzere tüm birimleriyle ülke genelinde kapsamlı tedbirler uygulayacak. Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yeni yıl tedbirlerinin uygulandığı 4 gün boyunca ülke genelinde 12 bin 687 uygulama noktası oluşturuldu.
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, yoğun kar yağışı ve buzlanmanın etkili olduğu kış şartlarında solunum sıkıntısı yaşayan bir hastaya sağlık ekipleri tarafından zamanında müdahale edildi.
Şırnak’ın Cizre ilçesi, dün etkili olan kar yağışının ardından buzlanan yollarla birlikte güne güneşli bir havayla başladı.
Karatay Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen Lavanta Konutları Konut Yapı Kooperatifi için ön başvuru süreci başladı. Yatay mimariyle projelendirilen ve 373 daireden oluşan proje için başvurular 9 Ocak 2026’ya kadar alınacak.