Çiftçilere 116,3 milyon liralık destekleme ödemesi bugün yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, mazot-gübre, hububat, kırsal kalkınma ve diğer kalemlerde toplam 116,3 milyon liralık tarımsal destek ödemesinin çiftçilerin hesaplarına bugün aktarılacağını duyurdu.
Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere yönelik tarımsal destek ödemelerine ilişkin açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 116 milyon 301 bin 135 liralık destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacağı belirtildi.
Bakanlığın açıklamasında, “116 milyon 301 bin 135 lira tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun.” ifadeleri kullanıldı.
Buna göre, mazot ve gübre desteği için 40 milyon 94 bin 882, hububat, baklagil ve dane mısır desteği için 34 milyon 423 bin 594, kırsal kalkınma yatırımları desteği için 14 milyon 504 bin 384, yağlı tohumlu bitkiler desteği için 13 milyon 720 bin 635, sertifikalı tohum üretim desteği için 10 milyon 109 bin 967, AR-GE desteği için de 3 milyon 447 bin 673 lira ödenecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bolu'nun Göynük ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı.
Siirt’in Eruh yolu üzerinde bulunan Doğu Kışla yerleşkesinde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan anız yangını, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.
Siirt’in Şirvan ilçesinde çilek üretimi başladı. Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şanverdi, Şirvan’a bağlı Kesmetaş köyünde sürdürülen çilek demonstrasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek üreticilerden bilgi aldı.
2026 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 11 Ağustos-5 Eylül 2025 tarihleri arasında yalnızca e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilecek.