Denetimli Serbestlik İş birliği protokolleri yenilendi

Bingöl’de Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile paydaş kurumlar arasında iş birliği protokolleri yenilendi.
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce, paydaş kurumlar ile iş birliği protokolleri yenilenerek, Kurum Müdürlerine plaket takdim edildi.
Kamu kurum ve kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının denetimli serbestlik hizmetlerine katkılarını sağlamak amacıyla, 2014 yılında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde 2015 yılında yapılan çalışmaların gözden geçirilmesi, 2016 yılında yapılacak çalışmaların planlanması ve katkı sağlayanlara plaket takdimi için Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce toplantı yapıldı.
Toplantıya, Bingöl Cumhuriyet Savcısı Uygur Meydan, Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürü Orhan Kaykaç, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, iİ Sağlık Müdürü Abdullah Demir, İl Müftüsü Mecit Can, İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ahmet Burtaşkıray katıldı.
Toplantıda Sosyolog Zülküf Elçin tarafından yapılan sunumda, 2014 yılında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde adı geçen paydaş kurumların uzmanları tarafından, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünce ‘öfkeyle Başa Çıkma' , Müftülük ‘İslam'da Hoşgörü ve Müsamaha' , Sağlık Müdürlüğü ‘Bulaşıcı Hastalıklar ve Korunma Yöntemleri' , ‘İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ‘Doğal Afet ve Acil Yardım' ve Milli Eğitim Müdürlüğü ‘Milli ve Manevi Değerler' gibi konularda 2015 yılı içerisinde 35 adet seminer faaliyetinin gerçekleştirildiği ve bu seminerlere bin 896 yükümlünün katıldığı belirtildi.
Toplantıda 2016 yılı içerisinde denetimli serbestlikten yararlanan yükümlülere verilecek seminerlerin tarih, sayı ve yerleri programlanarak, 2016 yılı seminer takvimi oluşturulup imza altına alındı.
Program, Kurum müdürlerine katkılarından dolayı Cumhuriyet Savcısı Uygur Meydan tarafından plaket verilmesiyle sona erdi.(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
5 Temmuz 1993'te Erzincan Kemaliye'ye bağlı Başbağlar köyünde PKK tarafından gerçekleştirilen katliamın üzerinden 32 yıl geçti. 29'u erkek, 4'ü kadın olmak üzere 33 sivilin katledildiği olayın ardından mahkemelerden beklenen adalet hâlâ sağlanamadı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın Hankendi şehrindeki zirvede, "israilin Lübnan, Suriye ve İran'a saldırılarının arka planında hepimizin bildiği üzere Filistin halkına diz çöktürme siyaseti yatıyor." dedi.
Kur'an Nesli Platformu Batman İl Koordinatörü Rıdvan Üzümcü, Muharrem ayının onuncu günü olan Aşure Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; Hazreti Hüseyin'in Kerbelâ'da şehid edilişinin İslam ümmetine bıraktığı mesajları hatırlatarak, bu anlamlı günün birlik, kardeşlik ve zulme karşı direniş bilinciyle değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (EİT) 17. Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği Azerbaycan’ın Fuzuli şehrine ulaştı.