Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu için sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Türkiye'nin kuzeydoğu bölgelerinde sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun bazı illerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Erzurum, Kars ve Ağrı çevreleri ile Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’nin iç bölgelerinde gök gürültülü sağanak geçişleri görülecek. Yağışların Ağrı çevresinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise havanın az bulutlu ve açık geçmesi tahmin ediliyor.
Sıcaklıklar normallerin üzerinde seyrediyor
Yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde kalmaya devam edeceği bildirildi. Sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde de etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.
Rüzgara dikkat: 60 km/s hıza ulaşabilir
Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. Ancak Marmara’nın güney ve doğusu, Kuzey ve Kıyı Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz’in bazı iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda rüzgarın zaman zaman kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji’den iki ayrı uyarı
Meteoroloji yetkilileri, kuvvetli rüzgar ve sağanak yağışlar nedeniyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı. Özellikle Ağrı çevresindeki yoğun yağışların sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara neden olabileceğine dikkat çekildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2025-2026 eğitim-öğretim yılı "Orman Yangınlarına Karşı Yeşil Vatanı Korumak" temalı ilk dersle bugün başlayacak.
Küresel Sumud Filosu'nun Gazze'ye ulaşma ihtimali kadar engellenme ihtimalinin de bulunduğunu belirten Prof. Dr. Abdurrahman Ateş, her iki durumda da bu çabanın kıymetli olduğunu belirtti.
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CHP İstanbul İl Başkanı ve yönetiminin görevden uzaklaştırılmasına yönelik mahkeme kararının ardından yapılan sokak çağrılarına tepki gösterdi.