e-Fatura zorunluluğu 1 Temmuz'da başlayacak

Brüt hasılatı 3 milyon liranın üzerinde olan tüm sektörler 1 Temmuz itibariyle e-Fatura uygulamasına geçmek zorunda olacak.
e-Fatura zorunluluğunun kapsamı genişletilecek. Yeni dönem 1 Temmuz itibariyle zorunlu olacak. Bu uygulamaya çok sayıda sektör dahil olacak.
Geçtiğimiz yılda 3 milyon TL üzerinde brüt hasılatı olan mükellefler, yeni uygulamaya dahil olacak.
İnternet üzerinden satış yapan mükellefler 500 bin lira üzeri brüt hasılat yapmaları durumunda bu zorunluluk kapsamına girecek.
Gayrimenkul ve araç kiralama sektörleri için de aynı düzenleme geçerli olacak.
Kağıt fatura düzenleyenlere en az 2 bin 200 lira ceza kesilecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Adana'nın Karataş ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir pick-up aracın şarampole yuvarlanması sonucu aynı aileden dört kişi yaralandı.
Samsun'un Canik ilçesinde meydana gelen heyelan sonucu hayatını kaybeden baba ve iki çocuğun ardından olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayın tüm yönleriyle inceleneceğini duyurdu.
Samsun'un Canik ilçesinde meydana gelen heyelanda bir oto yıkamacıda araçlarını temizleyen dört kişilik aile göçük altında kaldı. Olayda baba ve iki çocuğu hayatını kaybetti, anne yaralı olarak kurtarıldı.
Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin bariyerlere saplanması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi ağır yaralandı.