Elazığ'da nadir görülen sarı semender görüntülendi
Elazığ'ın Alacakaya ilçesine bağlı Sori bölgesinde bir vatandaş, nadir görülen sarı semenderi fark ederek görüntüledi.
Sarı semenderler, ekosistem için önemli canlılar arasında yer alıyor. Uzmanlar, benzer durumlarda hayvanların doğaya salınmasının biyolojik denge açısından kritik olduğunu vurguluyor.
Vatandaş, yaban hayatı koruma bilinciyle semenderi kayıt altına aldıktan sonra doğal yaşam alanına geri bıraktı.
Yetkililer, vatandaşların yaban hayvanlarıyla karşılaştıklarında benzer duyarlılık göstermesi çağrısında bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'ın en yoğun noktalarından biri olan Bankalar Caddesi’nde iki aracın karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2026 yılı bütçe görüşmeleri öncesinde açıklamalarda bulundu.
Batman İl Müftülüğü tarafından Mehmet Emin Terece Camii'nde sabah namazı programı düzenlendi. Programa vatandaşların yanı sıra üniversite öğrencileri de katıldı.
2026 yılında geçerli olacak asgari ücretin tespiti için yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci kez bir araya geleceği tarih netleşti.