Eski ehliyetlerin yenilenmesi için son gün cuma
1 Ocak 2016’dan itibaren kullanılmaya başlanan yeni tip sürücü belgelerine geçiş süreci bu Cuma günü sona eriyor.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, şu ana kadar 35 milyondan fazla kişi ehliyetini yeniledi. Ancak yaklaşık 1,8 milyon kişi hâlâ eski tip sürücü belgesiyle araç kullanıyor.
Eski tip ehliyet sahipleri, 31 Ekim’e kadar yenileme işlemini tamamlamazlarsa mevcut belgeleri geçersiz hale gelecek.
Yenileme işlemi için 31 Ekim’e kadar yalnızca 15 lira ödenirken, 1 Kasım’dan itibaren B sınıfı sürücü belgesi için bu tutar 7 bin 438 lira 60 kuruşa çıkacak.
Ehliyetini yenilemek isteyen vatandaşlar, Alo 199 Çağrı Merkezi’ni arayarak, mobil uygulama üzerinden ya da "nvi.gov.tr" adresinden randevu alıp gerekli belgelerle nüfus müdürlüklerine başvurabiliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir fabrika inşaatında meydana gelen iş kazasında, üzerine devrilen iskele nedeniyle bir işçi ağır yaralandı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas’ın Divriği ilçesinde Türkiye’nin 14’üncü hava kampüsünün açılacağını duyurdu. Açılış, 31 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek.
Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’de ateşkese rağmen saldırılarını sürdüren siyonist işgal rejimini protesto etti.
Bolu'da Abant Gölü yolu üzerinde meydana gelen zincirleme kazada, 3 kişi yaralandı.