Gaziantep'te hafızlardan gençlere anlamlı tavsiye
Gaziantep'te 354 hafız için düzenlenen icazet programı öncesinde konuşan genç hafızlar, Kur'an-ı Kerim'i ezberleme süreçlerini, yaşadıkları zorlukları ve icazet heyecanlarını anlattı.
Gaziantep'te Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 354 hafızlık icazet programı öncesinde genç hafızlar, hafızlık sürecini nasıl tamamladıklarını, ailelerinin ve hocalarının kendilerine verdiği desteği ve yaşadıkları duyguları İLKHA muhabirine anlattı.
Hafızlık sürecinin sabır ve azim gerektirdiğini belirten gençler, zaman zaman zorlansalar da ailelerinin ve hocalarının teşvikiyle hedeflerine ulaştıklarını ifade etti. İcazet programı dolayısıyla büyük mutluluk ve heyecan yaşadıklarını dile getiren hafızlar, Kur'an-ı Kerim'i ezberlemenin kendileri için büyük bir nimet olduğunu söyledi.

Hamza Erdoğan
"Zor bir süreç olsa da çok şükür tamamladım"
Hafızlığa başlamadan önce anne ve babasının kendisinin hafız olmasını istediğini anlatan Hamza Erdoğan, "İlk başta kurs başlamadan önce annem ve babam hafızlık yapmamı istiyordu. Ben de hafız olmayı çok istiyordum. Annem ve babamın teşvikiyle hafızlığımı bitirdim, çok şükür. İnşallah ömrümün sonuna kadar hafızlığıma devam ettireceğim. İlk başta hafızlığımıza ocak ayında başladık. Haziran ayında hafızlık sınıfımıza geçtik. Hafızlık sınıfında çok şükür arkadaşlar edindim. Hafızlığım güzeldi, güzel geçti ve güzel ilerledim. Çok şükür hafızlığımı bitirdim. Hocamın ve annemin teşvikiyle, zor bir süreç olsa da çok şükür tamamladım. İcazet için çok heyecanlıyım. Çok mutluyum, neşeliyim. Ailem de geldi. Onların önünde icazet alacağım. Bunun için çok mutluyum. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Sallallahu aleyhi vesellem) zaten 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir.' buyuruyor. Hafız olmak isteyenlere, zor bir süreç olsa da pişman olmamaları için hafızlıklarını bitirmelerini, zorluklara rağmen bu yolda devam etmelerini tavsiye ediyorum." dedi.

Burak Aslan
"Burada yaşadığımız mutluluğu hiçbir insan tatmamıştır"
Bir hafız akrabasının teşvikiyle hafızlığa başladığını belirten Burak Aslan, "Benim bir hafız akrabam vardı. Çok şükür o beni teşvik etti. Biz de burada hafızlığımızı tamamladık. Hafızlık bir yılımı aldı, ardından 5 ay boyunca sınav için çalıştık. Bir buçuk yılda hafızlığımı tamamladım. Ancak iki buçuk yıllık emeğin ödülünü alıyoruz. Bütün verdiğimiz emeklerin karşılığını bugün görüyoruz. Şu an burada yaşadığımız mutluluğu hiçbir insan tatmamıştır bana göre. Çok mutluyuz. Ben ve hafız arkadaşlarım için bu çok güzel bir yol. Biraz zorlanabiliyoruz ama asla vazgeçmiyoruz. Şu an buradaki bütün hafız arkadaşlarımın nasıl zorluklar içerisinde olduklarını biliyorum. Zorlanabilirsiniz ama ümmetinize şeref kazandırıyorsunuz." şeklinde konuştu.

Musa İnan
"Ona nail olmayı bir şeref olarak hissediyorum"
Hafızlık sürecinin sabır ve devamlılık gerektirdiğini dile getiren Musa İnan, "Hafızlık süreci sabır gerektiren, devamlılık isteyen bir süreç. Başta zorlanıyorsun ama anne ve babanın, hocalarının sayesinde güzel bir şekilde ilerliyor. Hafızlığa başlamamda ailem teşvik edici oldu. Ben de araştırarak bu yolun güzel olacağını düşündüm. Çok şükür bu yolu tercih ettim. İcazet aldıktan sonra bunu taçlandırmayı düşünüyorum. Hafızlığımı devam ettirmeyi ve sağlamlaştırmayı istiyorum. İlahiyat okuyorum. Bundan sonra da inşallah imamlık gibi görevleri düşünüyorum. Bu duygu tarif edilemez bir duygu. Çok güzel, anlatılmaz yaşanır diyorum. Peygamberimizin Kur'an'ı öğrenen ve öğretenlerle ilgili bir hadisi var. Ona nail olmayı bir şeref olarak hissediyorum. İnşallah bu yolda devam etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Ahmet Göksu
"En büyük mutluluğumuz Kur'an-ı Kerim'i Allah rızası için ezberlemek"
Ahmet Göksu ise hafızlık sürecinin en büyük kazanımının Allah rızası için Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek ve muhafaza etmek olduğunu ifade ederek, "Öncelikle bugün icazetnamelerimiz teslim edileceği ve hediyelerimiz bize takdim edileceği için çok mutluyuz, çok heyecanlıyız. Ancak en büyük mutluluğumuz, Allah rızası için Kur'an-ı Kerim'i ezberleyip muhafaza etmektir. Tabii bu süreç çok zorlu. Çalışmadığında çok zor ve baskı altında geçen bir süreç. Lakin çalışıp azmettiğinde sonunda hem mutluluğa hem de ödüllere kavuştuğun bir süreç oluyor. Bu süreç kişiden kişiye değişiyor. Ancak çalışan kişilerde ortalama 2-2,5 yıl sürüyor. Herkes çok mutlu, çok heyecanlı. Elhamdülillah çok mutluyuz. Allah bize bu nimeti nasip etti. Bugün belediye ve müftülük tarafından hediyelerimiz ve icazetnamelerimiz takdim edilecek." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Terörsüz Türkiye sürecine yönelik provokasyonlara karşı uyarılarda bulunarak, ayrımcı ve ayrılıkçı söylemlerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.
Yozgat’ta polis ekiplerince gerçekleştirilen huzur uygulamasında 289 kişi sorgulanırken 49 araç ve 10 umuma açık iş yeri denetlendi. Uygulamada bir kişiye kesici alet taşımaktan, bir araç sürücüsüne ise trafik ihlali nedeniyle idari işlem uygulandı.
Bingöl’de afetzedeler için köylerde inşa edilen konutların temel altyapı ihtiyaçlarına yönelik geniş kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Bursa Orman Bölge Müdürü Erdal Şahan, 2025 yılında 5 bin 380 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü Bursa’da, 2026 yılında yanan alan miktarının 42,2 hektara gerilediğini açıkladı. Kentte orman yangınlarında zarar gören alan, bir yılda yüzde 99,2 azaldı.