Gazze’de gönüllü doktorluk yapan Kamacı, üniversite öğrencilerine Gazze izlenimlerini anlattı

İşgal rejimi tarafından işgal altındaki Gazze’ye gönüllü olarak giderek sağlık hizmeti veren Doktor Taner Kamacı, Mardin’de üniversite öğrencileriyle buluştu.
Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından organize edilen programda Kamacı, üniversite öğrencilerine Gazze izlenimlerini anlattı.
Kamacı, Gazze’de yaşanan katliama ve imkansızlıklar içinde verilmeye çalışılan sağlık hizmetlerine dair görüntüler eşliğinde bilgiler verdi.
Kamacı, Gazze’nin işgali sonrasında Diyarbakır'dan gönüllü olarak Gazze'ye gitti. Ürdün Rahma Derneği ve Avrupa Filistinli Hekimler Derneğinin organizasyonuyla 25 kişilik bir ekiple Mısır'daki Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye ulaştı.
Han Yunus ile Refah arasındaki bölgede bulunan bir hastanede her gün yoğun bombardımanın olduğu bir yerde sağlık hizmeti verdi. Olumsuz koşullarda onlarca ameliyat yaptı.
"Kişisel olarak herkesin imtihanı kendine, ben de kendi imtihanımı vermek için buradayım. Çünkü ben öncelikle inançlı sonra da vicdanlı bir insanım." diyerek neden Gazze’de olduğunu belirten Kamacı'ya, bu süreçteki fedakâr ve cesur duruşu nedeniyle Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından kendisine cesaret ödülü verildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8 il merkezli toplam 68 ilde "Yasa Dışı Bahis, Nitelikli Dolandırıcılık, Bilişim Sistemlerine Girme” suçlarına yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan 169 kişiden 20'sinin tutuklandığını açıkladı.
Artvin-Ardahan kara yolunda, son günlerde etkili olan yoğun yağışların ardından meydana gelen yeni heyelanlar nedeniyle ulaşım tamamen durdu.
Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Karaman çevrelerinde bugün yağış bekleniyor.
Çanakkale'de, fırtına nedeniyle yapılması planlanan bazı feribot seferleri iptal edildi.