Gazze'ye yardım standına yoğun ilgi
Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde, Umut Kervanı Vakfı ve Yetimler Vakfı'nın ortak açmış oldukları Gazze'ye Acil Yardım Standı'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, bir ortaokul öğrencisi 5.500 TL'ik burs parasını Filistinli çocuklara bağışladı.
Kovancılar ilçesinde açılan Gazze'ye Acil Yardım Standı 4 gün boyunca faaliyetlerini sürdürdü.
Umut Kervanı Vakfı ve Yetimler Vakfı'nın ortak açmış olduğu standa 7'den 70'e tüm vatandaşlar yoğun bir ilgi gösterdi.
Çarşı Merkezde açılan standa, Hüseyin Gökmen adındaki bir ortaokul öğrencisi, biriktirmiş olduğu 5.500 TL'lik paranın tamamını Filistin'li çocuklara bağışladı.
Duygularını dile getiren Gökmen, "Filistinli kardeşlerim ölürken benim paramın ne kıymeti var diye düşündüm. Benim canım onlardan daha değerli değil diyerek, biriktirdiğim 5.500 TL'yi Gazzeli kardeşlerime bağışladım. Bursluluk sınavını altıncı sınıfta kazanmıştım. Kahramanmaraş depremi olunca, 3 bin TL oraya bağışladım. Şimdi ise biriktirdiğim ve yatırım yapmayı düşündüğüm 5.500 TL'yi Filistinli kardeşlerime bağışladım." dedi.
Umut Kervanı Vakfı Kovancılar Şube Başkanı ve Yetimler Vakfı gönüllüsü Resul Yıldırım, yapılan yardımlardan dolayı tüm Kovancılar halkına teşekkür ederek, yapılan yardımların ümmeti Kudüs davası üzerinde birleşmeye vesile kılması temennisinde bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Sağlık Bakanlığı, son 48 saat içinde 3 şehit ve 16 yaralının hastanelere ulaştığını duyurdu. Ateşkesin yürürlüğe girdiği 11 Ekim’den bu yana ise yüzlerce Filistinli şehit oldu.
Birleşmiş Milletler, siyonist rejimin yıl başından bu yana Batı Şeria'da yürüttüğü yıkım ve baskı politikaları nedeniyle binlerce Filistinlinin evsiz bırakıldığını açıkladı.
UNICEF, Gazze'de ağır kış koşulları ve yardımların engellenmesi nedeniyle çocuklar arasında hastalık riskinin hızla arttığını belirterek insani yardımların acilen artırılması çağrısı yaptı.
Dünya Sağlık Örgütü, siyonist rejimin kuşatması ve süren saldırılar nedeniyle Gazze'de binlerce hastanın tedaviye ulaşamadığını, yalnızca son 5 ayda 1092 hastanın tıbbi tahliye beklerken hayatını kaybettiğini açıkladı.