HAMAS: Düşmanın suçları cevapsız kalmayacak

İşgalci siyonistlerin bugün şafak vakti Cenin'deki İbni Sina Hastanesine saldırarak 3 kişi şehit etmesi üzerine taziye dileklerinde bulunan HAMAS, bu suçların cevapsız kalmayacağını belirtti.
İşgalci siyonistler, bugün şafak vakti Cenin'deki İbni Sina Hastanesine doktor ve hemşire kılığında girerek 3 Filistinliyi şehit etti.
Filistinli gençlerin şehit edilmesi üzerine yaptığı açıklamada taziye dileklerinde bulunan HAMAS, şunları kaydetti:
"İşgalci siyonistler, bugün şafak vakti Cenin'deki İbn Sina Hastanesinde biri hasta yatağında olan 3 Filistinliyi kurşunla infaz etmesi tam teşekküllü bir savaş suçudur, Gazze'den Cenin'e kadar halkımıza karşı devam eden işgalin devamıdır.
Halkımıza, Murabıtlara, Arap ve İslam milletimize kahramanca şehitler verirken: Kassami şehit Mücahit Muhammed Velid Celamne, Cenin Tugayı'nın kurucularından Muhammed Eymen el-Gazavi, Kudüs Tugayları Şehit mücahit Basil Eyman el-Gazavi'ye yönelik gerçekleştirilen bu suçun cevapsız kalmayacağını belirtelim. İşgal yenilene ve tüm haklar sağlanana kadar halkımıza cihat sözü veren direniş, suikastlarla yıldırılamayacak veya korkak düşmanın suçlarıyla zayıflatılamayacak." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehit olurken 46 kişi de yaralandı.
Gazze’de 598 gündür süren soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşların yargılanabileceğini vurgulayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), ilgili kişi ve oluşumlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun Gazze kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Filistin Topraklarında Ayrım Duvarı ve Yerleşim Karşıtı Direniş Komisyonu, son 24 saat içinde işgal altındaki Batı Şeria'da dört yeni yasa dışı yerleşim noktası kurma girişiminin tespit edildiğini açıkladı.