HAMAS'tan işgalci siyonistlerin saldırılarına destek veren Amerika'ya tepki

İşgalci siyonist rejimin El-Ehli Baptist Hastanesine yaptığı saldırıya rağmen işgalci siyonistlere destek verdiklerini söyleyen Amerika Yönetimine tepki gösteren HAMAS, bu söylemlerin katliama destek olduğunu belirtti.
Amerika Başkanı Joe Biden, işgalci siyonistlerin dün akşam yaptığı El-Ehli Baptist Hastanesi saldırısından sonra yaptığı vahşet konusunda uyarması gerekirken işgalci siyonistlere destek verdiğini belirtti.
Bu durum üzerine açıklamalarda bulunan HAMAS, "Amerikan yönetiminin işgalci siyonist söylemi benimsemeye devam etmesi, işgalin katliamlarına ve Gazze'deki Baptist Hastanesi katliamına destek anlamına geliyor." İfadelerini kullandı.
"Amerikan yönetiminin, halkımızın meşru direnişine ilişkin yalanları ve asılsız iddiaları ile işgalci siyonist düşmanı Başbakan'ın ortaya attığı işgalci siyonist anlatıyı benimsemeye devam etmesi, yalan olduğu ve dünya kamuoyunu yanıltıcı olduğu tüm dünyaya kanıtlanmıştır." diyen HAMAS, şunları kaydetti:
"Bugün Amerika Başkanı'nın şahit olduğu soykırım ve vahşi katliamlar savaşına işgalci siyonistlerin ucuz hoşgörüsünden başka bir şey değil. Bunların sonuncusu Baptist Hastanesi katliamı değildi ve Biden'in, Baptist Hastanesi katliamı da dahil olmak üzere tüm işgal anlatısını benimsemesi, Amerikan yönetiminin insanlığı kasıp kavuran bu katliamlarda işgal liderlerinin doğrudan ortağı ve destekçisi olduğunun teyidinden başka bir şey değildir." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.