İçişleri Bakanlığı ve Jandarma'dan Mahmut Tanal açıklaması

İçişleri Bakanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı, jandarma personeline eşkıya diyen ve jandarmayı kovalayan CHP Milletvekili Mahmut Tanal hakkında hukuki sürecin başlatıldığını bildirdi. Öte yandan görev yerinden uzaklaşan iki jandarma personeli açığa alındı.
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Görevini yapan Jandarmamıza 'eşkıya' diyen milletvekilini şiddetle kınıyoruz. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır." denildi.
Jandarma Genel Komutanlığı ise, "Milletvekili Mahmut Tanal'ın tahrik edici ve etik olmayan davranışları karşısında; görev yerinden emir ve talimatlara aykırı olarak uzaklaşan iki jandarma personeli açığa alınmıştır." açıklamasını yaptı.
Açıklamada ayrıca jandarma personeline karşı sarf etmiş olduğu mesnetsiz ve hakaret içeren söylemlerinden dolayı Milletvekili Mahmut Tanal hakkında adli mercilere suç duyurusunda bulunulduğu ve hukuki sürecin kararlılıkla takip edileceği kaydedildi.
Olay
Muğla’nın Milas İlçesinde Akbelen ormanında bulanan termik santralin maden sahasının genişletme çalışmalarının ardından bir grup bölgede eylem yapmış, eyleme CHP’li vekil Mahmut Tanal da destek vermişti.
Tanal, jandarmanın bölgeye gelen vatandaşların kimlik bilgilerini almasına "Burada fişleme yapamazsınız" diye tepki göstermişti. Jandarma astsubay bunun üzerine, “İçeri girenlerden aranan şahıs var mı yok mu bunu ben nereden bileceğim?” cevabını vermişti.
Verilen cevap sonrası Tanal, ilgili kararın gösterilmesini istemiş ve jandarmanın elindeki kimlik bilgilerinin yazılı olduğu kağıdı almaya çalışmıştı.
Kağıdı vermeyen jandarma personelinin koşarak uzaklaşması üzerine Tanal, jandarmanın peşinden koşarak yakalamaya çalışmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak suçundan aranan şahıs yakalandı.
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde ücretli çalışan sayısı, Mayıs 2025 itibarıyla geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,2 artarak 15 milyon 883 bin 683 kişiye ulaştı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana, Gaziantep, Antalya, Hatay ve Kahramanmaraş merkezli 10 ilde düzenlenen jandarma operasyonlarında 5 organize suç örgütüne darbe vurulduğunu açıkladı. 74 şüpheli yakalandı, 38'i tutuklandı.
Şanlıurfa’da bir apartmanın giriş katında çıkan yangında 1’i çocuk 3 kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.