İzmir açıklarında 87 düzensiz göçmen yakalandı
İzmir'in Karaburun ve Urla ilçelerinde 17'si çocuk 87 düzensiz göçmen yakalandı.
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Karaburun ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde 3'ü çocuk 47 düzensiz göçmeni yakaladı.
Urla ilçesinde kara üzerinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisi üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü, İzmir İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Urla İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri sevk edildi.
Ekipler 14'ü çocuk 40 düzensiz göçmeni yakaladı, 3 göçmen kaçakçısını gözaltına aldı.
Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, 2026'da İstanbul'da yeni nesil suç örgütlerine yönelik 190 operasyonda 2 bin 67 şüphelinin yakalandığını, bunlardan bin 545'inin tutuklandığını bildirdi.
Isparta'da 25-31 Ekim tarihlerinde düzenlenen 17 narkotik operasyonunda çeşitli tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında 5 şüpheli tutuklandı.
Mekke Ortak Savunma Anlaşması'na karşı TBMM Dikmen Kapısı önünde bir araya gelen Direniş Çadırı üyeleri, polis müdahalesine maruz kaldıklarını belirterek oturma eylemi yaptı.