Kentsel dönüşüm desteğinde artış! Yeni tutarlar Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu kentsel dönüşüm desteklerine ilişkin artış kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
“Yarısı Bizden” kampanyasında hibe ve kredi tutarları artırıldı.
Yayımlanan karara göre;
Tahliye desteği de artırıldı
Ayrıca, taşınma sürecinde verilen destek de güncellendi. Daha önce 100 bin TL olarak belirlenen tahliye yardımı 125 bin TL’ye çıkarıldı.
Resmi Gazete'de yayınlandı
Söz konusu artışlar, 2024 yılında yürürlüğe giren kararnamede yapılan değişiklikle resmileşti. Değişiklik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.
AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracaklarını açıklamış, vatandaşlara verilen desteklerin artırılacağı müjdesini vermişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mardin’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basına önemli mesajlar veren Işıkhan, Mardin’deki çalışma ve istihdam hakkında bilgiler aktardı.
Bingöl’de yaz sıcaklarının etkisini artırmasıyla birlikte şehir içi otobüslerdeki klima sorunu vatandaşların tepkisine yol açtı.
Bingöl’de dolandırıcılık suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 1 Ocak–12 Haziran 2025 tarihleri arasında trafikte yapılan denetimlerin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.