Konya Cihanbeyli yolu kar nedeniyle kapandı

Karayolları Genel Müdürlüğü, Konya Cihanbeyli yolunun kar nedeniyle geçici olarak ulaşıma kapatıldığını duyurdu.
Konya'da etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma, hayatı olumsuz etkiliyor.
Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Konya Cihanbeyli yolunun, yoğun kar yağışı nedeniyle kapatıldığı duyuruldu.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Konya Cihanbeyli Yolu yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle geçici olarak ulaşıma kapatılmıştır."
Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.
Yapılan açıklamada, vatandaşlardan zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları ve özel araç kullanımından kaçınmaları istendi.
Açıklamada, belediye ekiplerinin yolların açık tutulması ve olası olumsuzlukların önüne geçilmesi için 7 gün 24 saat çalışmalarını sürdürdüğü vurgulandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kale ilçesinde otomobil ile pat pat olarak tabir edilen tarım aracının karıştığı kazada, 1'i ağır 3 kişi yaralandı.
Bitlis’in Mutki ilçesinde dereye giden 24 yaşındaki genç boğularak hayatını kaybetti.
Diyarbakır'da serinlemek için sulama kanalına giren 16 yaşındaki Muhammed Gültekin, suda kaybolmasının ardından yapılan arama çalışmaları sonucu ölü bulundu.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Ayhan, " İçme suyumuzla ilgili olarak yaşadığımız sıkıntılar sadece Malatya'mıza dair bir sıkıntı değil. Küresel bir sorun. Kaptaj kaynağımızda yüzde 20 oranında suyun azalması söz konusu." dedi.