Malatya'da 41 noktada yangın çıktı
Malatya'da bugün çıkan 41 ayrı ekin, bahçe ve ot örtüsü yangını, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı.
İtfaiye ekipleri, gün boyunca yoğun mesai yaparak kırsal ve tarımsal alanlarda çıkan yangınlara zamanında müdahale etti. Yangınların hava sıcaklıklarının artması, kuru zemin koşulları ve insan kaynaklı ihmal gibi nedenlerle çıktığı değerlendiriliyor.
Yetkililer, vatandaşları anız yakmama, sigara izmaritlerini açık alanda bırakmama ve benzeri konularda dikkatli olunması uyarısında bulundu.
Çıkan yangınlarda yaralanan olmazken, maddi hasarlar meydana geldi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sivas'ın Kangal ilçesinde otomobilin kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
MAZLUMDER tarafından, 2001 yılından beri her yıl 10 Aralık İnsan Hakları Günü kapsamında farkındalık oluşturmak ve yaşanan hak ihlallerine dair bir bakış sunmak amacıyla MAZLUMDER İnsan Hakları Gecesi ve Ödül Töreni düzenlendi. Ödül töreninde "Soykırım ve Ateşkes Kıskacında Gazze" başlığında "İnsan Hakları Basın Ödülü" İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) verildi.
Kızıltepe-Ceylanpınar kara yolunda iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 5 kişi yaralandı.
Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen kurtarıldı.