Malatya'da düzenlenen bilgi yarışmasında ilk turlar başladı

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen ve Malatya genelindeki liselerin yoğun ilgi gösterdiği "Şampiyon Kim?" bilgi yarışmasının ilk eleme turları başladı.
Gençlerin bilgi düzeyini artırmak, akademik başarılarını desteklemek ve özgüven kazanmalarını sağlamak amacıyla Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen "Şampiyon Kim?" liseler arası bilgi yarışması, Belediyenin Konferans Salonu'nda geniş katılımla başladı.
Hafta boyunca sürecek olan ilk eleme turlarında okullar üçerli gruplar hâlinde sahneye çıkarak, genel kültür, tarih, coğrafya, edebiyat, din kültürü ve ahlak bilgisi, matematik, güncel konular ve spor gibi çeşitli kategorilerde hazırlanan soruları yanıtlıyor. Yarışma sürecinde her okul 10 soruya cevap verirken, her doğru yanıt 10 puan üzerinden değerlendiriliyor.
Sorular, yarışmanın düzenleme kurulu tarafından hazırlanan dört seçenekli test formatındaki havuzdan çekiliyor ve süre tutuluyor. Süre aşımı durumunda cevaplar geçersiz sayılıyor. Cevaplar, silinebilir tahtaya yazılarak veriliyor ve ancak moderatör tarafından istenildiğinde açıklanıyor. Süreç boyunca öğrencilerin cep telefonu, kaynak kitap, sözlük gibi araçları kullanması yasak. Aynı şekilde salonda bulunan izleyicilerle iletişim kurulması da kurallar gereği engelleniyor. Yarışmacıların başka ekiplerden yardım alması kesinlikle yasak olup, saygılı ve centilmen davranmaları zorunlu tutuluyor.
İkinci eleme turları 28-30 Nisan'da
Elemeleri başarıyla geçen okullar, 28-30 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan ikinci eleme programında karşı karşıya gelecek. Battalgazi Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek ikinci eleme turunda finale çıkmak için mücadele edecek okullar, Malatya'nın en iyilerini belirleyecek.
"Bu yarışmayla öğrencilerimizi hem bilgi hem de sosyal açıdan destekliyoruz"
Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Feridun Dilsiz, yarışmanın sadece bilgiye dayalı bir rekabetten ibaret olmadığını vurgulayarak, "Bu yarışmayla öğrencilerimizi hem bilgi hem de sosyal açıdan destekliyoruz. Ekip çalışması, özgüven ve saygı kültürü gibi değerleri kazandırmayı önemsiyoruz. Yarışmaya katılan her öğrenci bizim gözümüzde birer kazanandır." dedi.
Yarışma sonunda eşitlik olması durumunda, eşit puandaki gruplara üçer soru daha sorulacak. Eşitliğin devam etmesi hâlinde ise eşitlik bozuluncaya kadar bire bir soru yöneltilerek kazanan belirlenecek. Yarışma boyunca ortaya çıkabilecek anlaşmazlıklar ve değişiklikler, düzenleme kurulu yetkisiyle çözüme kavuşturulacak. Kurul, gerekli gördüğü hallerde yarışmayı erteleme ya da iptal etme hakkına da sahip olacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.
Van Filistin’e Destek Platformu öncülüğünde düzenlenen “Siyonizme Karşı Öfke Yürüyüşü”, soğuk ve yağışlı havaya rağmen binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.
İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda öğrencileri provokasyonlara karşı uyardı.