Meteoroloji uyardı: Şiddetli yağış geliyor
Meteoroloji hava tahmin raporuna göre birçok bölgede kuvvetli yağışlar etkisini gösterecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre birçok bölgede kuvvetli yağışlar bu hafta da etkisini göstermeyi sürdürecek. Birçok kent için 'sarı kodlu' uyarısı yayımlandı.
Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Elazığ, ve Bingöl çevreleri ile Malatya'nın doğusunda güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve özellikle yağış anında kısa süreli fırtına öngörülüyor.
Vatandaşların, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, toz taşınımı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kayseri'nin güney ve doğusu ile öğle saatlerinden itibaren Sivas ve Tokat'ta yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.
Yine Muğla, Aydın ve Denizli'de yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.
Aralıklarla devam etmesi beklenen kuvvetli yağışlarda sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.
Ankara Valiliği yaptığı açıklamada, "Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre; Ankara'da Kuvvetli Yağış Bekleniyor. Yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu havanın etkili olacağını, bazı bölgelerde yağış beklendiğini açıkladı. Doğu Karadeniz için kuvvetli rüzgâr uyarısı yapıldı.
Sivas'ın Kangal ilçesinde otomobilin kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
MAZLUMDER tarafından, 2001 yılından beri her yıl 10 Aralık İnsan Hakları Günü kapsamında farkındalık oluşturmak ve yaşanan hak ihlallerine dair bir bakış sunmak amacıyla MAZLUMDER İnsan Hakları Gecesi ve Ödül Töreni düzenlendi. Ödül töreninde "Soykırım ve Ateşkes Kıskacında Gazze" başlığında "İnsan Hakları Basın Ödülü" İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) verildi.
Kızıltepe-Ceylanpınar kara yolunda iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 5 kişi yaralandı.