Meteorolojiden 11 il için sarı alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi için kuvvetli rüzgâr beklendiğini belirterek, 11 il için sarı kodlu uyarı yaptı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada; bu gece yarısından itibaren 27 Eylül Cumartesi gününe kadar Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli ve Yalova illerinde rüzgârın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgâr ve fırtına (40-60 km/saat, yer yer 60-80 km/saat) şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi.
Açıklamada, kuvvetli rüzgâr nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
Fırtına alarmı verilen iller: İstanbul, İzmir, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Tekirdağ ve Yalova. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Gaziantep’te 93 bin 350 dekar tarım arazisini sulayacak Barak Sulaması inşaat sözleşmesinin imzalandığını duyurdu.
Şırnak Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek sempozyuma, Türkiye ve dünyadan 100’ü aşkın akademisyen katılacak.
Malatya'da alt yapı kazısı sırasında toprak kayması sonucunda göçük altında kalan işçi, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Gaziantep İl emniyet Müdürlüğü tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda aranan 2 kişi yakalandı.