Meteorolojiden soğuk hava ve zirai don uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'ın kuzey kesimlerinde (Sincik ve Çelikhan) hafif ve orta şiddette zirai don riskine dikkat çekerek, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Son meteorolojik değerlendirmelere göre, bölgenin Çarşamba (09.04.2025) akşam saatlerinden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. Perşembe (10.04.2025) itibarıyla hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 8 ila 10 derece altına düşeceği tahmin edilmektedir. Soğuk havanın, önümüzdeki hafta başına kadar etkili olması ve yüksek kesimler başta olmak üzere yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülmesi öngörülüyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gece sıcaklıklarındaki ani düşüş nedeniyle tarımsal faaliyetlerin devam ettiği bölgelerde zirai don riski bulunduğuna işaret etti. Hafif ve orta şiddette zirai don riskinin, özellikle Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman’ın kuzey kesimlerini etkileyebileceği vurgulandı.
Uyarıda ayrıca, tarım sigortası olan üreticilerin vakit kaybetmeden TARSİM’e hasar ihbarında bulunmaları gerektiği ifade edildi. Vatandaşların kar yağışı, zirai don ve buzlanma hadiseleriyle ilgili yayınlanacak tahmin ve meteorolojik uyarıları dikkatle takip etmeleri önerildi.
Meteoroloji yetkilileri, can ve mal emniyeti açısından oluşabilecek risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini hatırlatarak, ileriki günlerde güncel tahminlerin paylaşılacağını belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı bir köyde, şap hastalığı nedeniyle karantina başlatıldı.
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, başıboş hayvanların toplanması, korunması, rehabilitasyonu, barındırılması ve sahiplendirilmesine yönelik çalışmaların hız kazandığını belirtti.
Bingöl’de Migros Kavşağında, 3 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi.
Aksaray'ın Eskil ilçesinde otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan tarım işçilerine çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.