MSB haftalık basın toplantısı ASELSAN’da yapıldı
Millî Savunma Bakanlığı Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı, ASELSAN’ın 50’nci kuruluş yılı dolayısıyla Gölbaşı Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, savunma sanayii projelerinden terörle mücadeleye, hudut güvenliğinden personel teminine kadar birçok başlıkta önemli açıklamalarda bulundu.
Aktürk, ASELSAN’ın hava savunma sistemlerinden elektronik harbe kadar geniş bir alanda Türk Silahlı Kuvvetlerinin kabiliyetlerini güçlendirdiğini vurguladı. Önümüzdeki dönemde ALP 100-G radarı, HİSAR-A, SİPER ve 35 mm modernize çekili topun envantere alınmasının planlandığını açıkladı.
“Yeni sistemler envantere girdi”
Son bir haftada Kara Kuvvetleri Komutanlığına zırhlı araçlar ve Dragoneye-2 termal kameralar teslim edilirken, MKE tarafından dost ve müttefik ülkelere silah ve mühimmat sevkiyatları tamamlandı. Pakistan MİLGEM Projesi kapsamında Khaibar gemisi Pakistan Deniz Kuvvetlerine teslim edildi.
4 PKK’lı teslim oldu
Terörle mücadele kapsamında son bir haftada barınma alanlarından kaçan 4 PKK’lının teslim olduğu bildirildi. Suriye harekât alanlarında imha edilen tünel uzunluğunun 737 kilometreye ulaştığı açıklandı.
Hudutlarda 123 kişi yakalandı
Hudut güvenliği faaliyetleri kapsamında yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 123 kişi yakalanırken, 331 kişi sınırı geçemeden engellendi. Yıl başından bu yana yakalananların sayısı 9 bin 806’ya çıktı.
Eğitim, tatbikat ve uluslararası görevler sürüyor
Türk Silahlı Kuvvetlerinin eğitim ve tatbikat faaliyetlerinin aralıksız sürdüğü belirtilirken, Türkiye-Pakistan Ayyıldız Tatbikatı’nın 26 Aralık’ta sona ereceği duyuruldu. NATO görevleri kapsamında Türk unsurlarının Polonya ve Romanya hava sahasında faaliyet gösterdiği bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman Valiliği, yarından itibaren kent genelinde soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağını, hava sıcaklığının ise -4 dereceye kadar düşmesinin beklendiğini duyurdu.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 50 bin kişi ilgilendiren 11. Yargı Paketi kapsamında, "Ceza İnfaz Kurumlarında hazırlıklar tamamlanmış olup bugün itibariyle düzenlemeden faydalanacak hükümlülerin işlemleri başlatılmıştır." dedi.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uyuşturucu kullanan şüphelilerin tahlil sonuçlarının para karşılığında “temiz” olarak değiştirildiği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 şüpheliden 19’u tutuklandı.
Bingöl Valiliği, yaklaşan soğuk ve yağışlı hava dalgasına karşı vatandaşları uyardı.