Müftü Tolan: Filistin kırmızı çizgimizdir

"7 Ekim’le Filistin-İsrail Meselesinin Dönüşümü ve Ortadoğu’nun Geleceği" konferansında konuşan Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, Filistin’in kendileri için kırmızı çizgi olduğunu belirterek Filistin için ellerinden geleni yapmaları gerektiğini söyledi.
Şanlıurfa İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle "7 Ekim’le Filistin-İsrail Meselesinin Dönüşümü ve Ortadoğu’nun Geleceği" konulu konferans düzenlendi.
Mehmet Akif İnan Konferans salonunda düzenlenen programa İl Müftüsü Ramazan Tolan, İl Müftü Yardımcısı Zeynep Kaya Demirtaş, Ortadoğu Uzmanı Zahide Tuba Kor ile vatandaşlar ve din görevlileri katıldı.
Konferansta açılış konuşması gerçekleştiren İl Müftüsü Ramazan Tolan, Filistin’in kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, "Filistin bizim kırmızı çizgimizdir. Bizim kardeşlerimizin özgürlüğü ellerinden alınmıştır. Değerlerimize sahip çıkmamız ve Filistin için elimizden geleni yapmamız gereklidir. Bu boykotla, duayla ve böyle güzel topluluklar oluşturularak olabilir ancak" ifadelerini kullandı.
İl Müftü Yardımcısı Zeynep Kaya Demirtaş ise, Filistin’in kan gölüne döndüğünü vurgulayarak, "Bugün Filistin kan ağlamıyor bugün Filistin kan gölüne dönmüştür. Kardeşlerimiz için bir şey yapamıyoruz belki ama dualarda buluşuyoruz. El ele vererek böyle güzide toplulukları oluşturuyoruz. Bizleri buluşturan mevlama hamdolsun." dedi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Ortadoğu Uzmanı-Yazar Zahide Tuba Kor, Filistin davasından bahsederek, katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.