Muş'ta Eren Abluka-13 operasyonu başlatıldı

Muş'ta PKK'ye yönelik 565 personelin katılımıyla Eren Abluka-13 operasyonu başlatıldı.
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, PKK'ye yönelik Muş'ta “Eren Abluka-13 (Muş-Şenyayla) Şehit J.Üstğm. İsmail Moray” operasyonunun başlatıldığı belirtildi.
Açıklamada, operasyonda Muş İl Jandarma Komutanlığınca; Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu timlerinden oluşan 565 personel, 39 operasyonel timin görev aldığı kaydedildi.
Açıklamada, operasyonun ilk gününde, Şenyayla bölgesinde yapılan arama ve tarama çalışmalarında 6 sığınak ve 17 avcı boy çukurunun tespit edildiği belirtildi.
Sığınak ve avcı boy çukurlarında yapılan aramalar sonucunda; 150 gram patlayıcı madde, 1 adet makineli tüfek sabitleme aparatı, 1 adet makineli tüfek mayonu, bin kök hint keneviri, 728 adet pil, 27 çift ayakkabı, 6 parça leşker kıyafeti, 15 kilogram muhtelif gıda, giyim ve inşaat malzemesi ele geçirilerek emniyetli bir şekilde imha edildiği bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çanakkale’nin Merkez ilçesine bağlı Sarıcaeli köyünde bugün saat 13.30 sularında başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak hem ormanlık alana hem de tarım arazilerine sıçradı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son günlerde kamuoyunun gündeminde yer alan sahte diploma ve e-imza soruşturmalarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Doğu Akdeniz'de Cebelitarık bayraklı gemiyle Türkiye'nin Akdeniz'deki kıta sahanlığında "oldubitti girişimi" donanma unsurları tarafından engellendi.
Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Suriye'de SDG'nin ülkenin siyasi birliği ve toprak bütünlüğüne zarar verdiğini vurguladı.