Niğde’de bir haftada 30 aranan kişi yakalandı
Niğde'de 17-23 Ağustos tarihleri arasında emniyet ve jandarma ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalarda asayiş olayları kapsamında 322 kişi hakkında işlem başlatıldı. Çalışmalar kapsamında aranan 30 kişinin yakalandığı bildirildi.
Niğde Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, il genelinde yürütülen asayiş, narkotik, trafik ve göçmen kaçakçılığı çalışmalarında çok sayıda malzeme ele geçirildi.
Asayiş çalışmaları kapsamında 3 tabanca, bir tabanca şarjörü, 3 av tüfeği, bir motosiklet, 3 kesici-delici alet, bir küçükbaş hayvan ve bir sopa ele geçirildi.
Uyuşturucu operasyonları
Narkotik çalışmalarında 23 kişi hakkında işlem başlatıldı. Operasyonlarda 60,99 gram sentetik kannabinoid, 53,79 gram eroin, 5,17 gram metamfetamin, 5 gram sentetik kannabinoid ham maddesi ve 170 kök Hint keneviri ele geçirildi.
Ayrıca bir adet sentetik ecza, 5 uyuşturucu kullanım aparatı ve bir cep telefonu ele geçirildi.
29 bin sürücü denetlendi
Trafik ekiplerince 29 bin 288 sürücü denetlenirken, bin 535 sürücüye cezai işlem uygulandı. Cezai işlem uygulanan sürücülerden 188'inin motosiklet sürücüsü olduğu belirtildi.
149 araç trafikten men edilirken, bunların 22'sinin motosiklet olduğu bildirildi. KGYS kapsamında ise 582 sürücü denetlendi ve 578 sürücüye cezai işlem uygulandı.
30 aranan kişi yakalandı
Çalışmalar kapsamında aranan 30 kişinin yakalandığı bildirildi. Göçmen kaçakçılığı kapsamında ise bir yabancı uyruklu kişi hakkında yasal işlem başlatılarak Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, dezenformasyonla mücadelenin yalnızca bilgi kirliliğiyle mücadele olmadığını, aynı zamanda bir millî güvenlik meselesi olduğunu belirterek farkındalık çalışmalarının tüm illerde sürdürüldüğünü bildirdi.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, İstanbul, Antalya ve Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinesinde 11 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 77 şüpheliden 68'inin gözaltına alındığını, 9 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
Edirne'de narkotik ekiplerince yürütülen çalışmalarda metamfetamin ve bonzai ele geçirilirken, uyuşturucu madde satışı yaptığı belirlenen bir şüpheli tutuklandı.