Organize suç örgütüne 16 ilde operasyon: 270 gözaltı

Adana merkezli 16 ilde organize suç örgütüne yönelik "Kuyu-37" operasyonlarında, 270 şüpheli yakalandı.
Adana merkezli 16 ilde, elebaşılığını kırmızı bültenle aranan ve yurt dışında tutuklu bulunan Ramazan Bayğara'nın yaptığı organize suç örgütüne yönelik "Kuyu-37" operasyonu düzenlendi.
İçişleri Bakanlığı, operasyonlarda 270 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
Operasyonlarda 83 farklı suç eylemine karıştığı tespit edilen organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, nitelikli yağma, uyuşturucu madde imal ve ticareti, silah ticareti, 6136 Sayılı Kanuna muhalefet, nitelikli dolandırıcılık, hırsızlık, suç üstlenme, özel hayatın gizliliğini ihlal, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etme ve kasıtlı olarak kamu malına zarar verme suçlarını işledikleri belirtildi.
Operasyonlarda 43 ruhsatsız tabanca, 11 ruhsatsız tüfek, 5 AK-47 otomatik silah, 2 otomatik silah, 4 el bombası, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile çok sayıda dijital materyal ve telsiz ele geçirildi.
Ayrıca 8 adet konut, 2 adet arsa, 1 adet otomobil, 4 adet motosiklet ve 19 adet banka hesabına geçici olarak el konuldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şanlıurfa’da uzun süredir yaşanan elektrik kesintilerine dair açıklama yapan Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilciliği, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş ’ın yetersiz altyapı politikalarının halkı mağdur ettiğini belirterek, bu durumun artık sürdürülemez hale geldiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, insani krizlerin daha da derinleşmesine yol açacak olan işgal rejiminin Gazze'yi işgal kararını şiddetle kınadıklarını bildirdi.
Batman'ın Mereto Caddesi Kavşağı'nda cip ile pikap çarpıştı. Kazada yaralanan olmazken mahalleli, "Her gün kaza oluyor, trafik ışığı ya da akıllı kavşak yapılmalı" diyerek yetkililere seslendi.
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Ardıçdibi Köyü, Aliçapan mevkiinde Murat Nehri kıyısında mahsur kalan 5 vatandaş kurtarıldı.