Samsun'da heyelan faciası: Baba ve iki çocuğu hayatını kaybetti

Samsun'un Canik ilçesinde meydana gelen heyelanda bir oto yıkamacıda araçlarını temizleyen dört kişilik aile göçük altında kaldı. Olayda baba ve iki çocuğu hayatını kaybetti, anne yaralı olarak kurtarıldı.
Olay, Samsun-Ordu kara yolu üzerinde, bir alışveriş merkezinin yanında bulunan oto yıkama alanında saat 23.00 sıralarında meydana geldi.
Toprak kayması sonucu büyük kaya parçaları oto yıkamacının üzerine düştü.
Haber verilmesi üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Ekiplerin çalışması sonucu 31 yaşındaki Çiğdem Kaya yaralı olarak kurtarıldı. Ancak baba Âdem Kaya (35) ile çocukları Ayla Kaya (7) ve Açelya Lina Kaya'ya (5) ulaşıldığında hayatlarını kaybettikleri belirlendi.
Yaralı anne, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı; sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Samsun Valisi Orhan Tavlı olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
Vali Tavlı, yaptığı açıklamada, "Araçlarını yıkayan dört kişilik bir aile göçük altında kaldı. Annemiz hastaneye ulaştırıldı ve ameliyata alındı. Baba ve iki çocuğumuz ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Başka bir kişinin göçük altında olmadığı tespit edildi." ifadelerini kullandı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı kırsal mahallede park halindeki bir tır, henüz belirlenemeyen bir nedenle alev aldı.
Konya'nın Meram ilçesinde, otomobil ile kamyonetin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.
Muğla'nın Datça ilçesi açıklarındaki bir teknede 38'i çocuk 93 düzensiz göçmen ile organizatör oldukları belirlenen 3 şüpheli yakalandı.
Kocaeli'nin Başiskele ilçesi merkezli 3,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.