Sıcaklıklar normallerin üzerinde: Kuzey ve doğuya sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuzey ve doğu iller için yerel sağanak uyarısında bulundu. Rüzgârın bazı bölgelerde kuvvetli eseceği, hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği bildirildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı yer yer çok bulutlu hava bekleniyor.
Marmara'nın kuzeyi, Doğu Akdeniz Toroslar Mevkii, Hatay ile Artvin kıyıları, Giresun, Trabzon, Rize ve Osmaniye çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek.
Diğer bölgelerde ise havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Rüzgârın genellikle kuzeyli, güney kesimlerde ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Hatay çevrelerinde rüzgârın zaman zaman kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.
Hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeyi sürdürecek. Yetkililer, özellikle öğle saatlerinde yüksek sıcaklıkların oluşturabileceği sağlık risklerine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için belirlenen süre bugün sona erecek.
Samsun'un Kavak ilçesinde otomobil ile kamyon çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 5 kişi yaralandı.
Siirt’te yeni TOKİ konutlarının karşısındaki tarlalarda çıkan anız yangınına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın henüz kontrol altına alınamazken, çalışmalar sürüyor.
Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde kontrolden çıkan bir tır'ın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, sürücü yaralandı.