Ticaret Bakanlığı 617 firmaya dahilde işleme izin belgesi verdi

Ticaret Bakanlığı, mart ayında 617 firmaya dahilde işleme rejimi kapsamında izin belgesi düzenlerken, 14 belgenin ise firma talebi üzerine iptal edildiğini duyurdu.
Ticaret Bakanlığı, 2025 yılı mart ayına ilişkin dahilde işleme rejimi uygulamaları kapsamında istatistikleri Resmî Gazete aracılığıyla kamuoyuna duyurdu. Buna göre, 617 firmaya dahilde işleme izin belgesi verildi.
Dahilde işleme rejimi; firmaların, ihraç edecekleri ürünleri üretirken kullanacakları hammadde veya girdileri gümrük vergisinden muaf şekilde ithal edebilmelerine olanak sağlıyor. Bu sistemle, ihracatçı firmaların rekabet gücü artırılırken, üretim ve dış ticaret hacminin desteklenmesi hedefleniyor.
Mart ayında ayrıca 19 firmaya yurt içi satış ve teslim işleme izin belgesi düzenlenirken, 14 firmanın izin belgesi de talep üzerine iptal edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
7-13 Nisan tarihleri arasında İstanbul Havalimanı, günlük ortalama 1464 uçuşla Avrupa’nın en yoğun havalimanı olarak zirveye yerleşti.
DİTİB Fransa tarafından düzenlenen II. Gençlik Zirvesi, 19 Nisan 2025 tarihinde Paris'teki Cité Internationale Universitaire Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
AFAD, Ege Denizi'nde 4,1 büyüklüğünde bir depremin daha yaşandığını duyurdu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son dönemde gündeme gelen “sürücü affı” iddialarını yalanlayarak, geçici olarak geri alınan ehliyet sayısının yaklaşık 690 bin olduğunu belirtti.