Tunceli'de eylem ve etkinlikler 10 gün süreyle yasaklandı

Tunceli Valiliği, il genelinde eylem ve etkinliklerin 10 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.
Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, muhtemel toplumsal olayların önlenmesi amacıyla çeşitli kararlar alındığı bildirildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Valilik ve kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere ilimizde yapılmak istenilen açık ve kapalı alanlarda toplanma, yürüyüş, nöbet, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri, broşür dağıtma, sticker, afiş, pankart asma, her türlü eylem ve etkinliklerin 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/A, B ve C maddeleri gereğince (jandarma bölgesi dahil) il ve ilçe mülki sınırlarımız içinde 1 Aralık saat 23.59'a kadar 10 gün süreyle yasaklanması kararı alınmıştır."
İçişleri Bakanlığının kararıyla Tunceli ve Ovacık belediyelerine kayyum atandığı duyurulmuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Karaman çevrelerinde bugün yağış bekleniyor.
Çanakkale'de, fırtına nedeniyle yapılması planlanan bazı feribot seferleri iptal edildi.
Adana'nın Karataş ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir pick-up aracın şarampole yuvarlanması sonucu aynı aileden dört kişi yaralandı.
Samsun'un Canik ilçesinde meydana gelen heyelan sonucu hayatını kaybeden baba ve iki çocuğun ardından olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayın tüm yönleriyle inceleneceğini duyurdu.