Umut Kervanı, 'Dünya Yetimler Günü'nde çocukların yüzünü güldürdü

Umut Kervanı Adana Derneği, her yıl Ramazan ayının 15'inde idrak edilen 'Dünya Yetimler Günü' kapsamında yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara giyim desteği sağlayarak, onların mutluluğuna ortak oldu.
Umut Kervanı Adana Derneği, 'Dünya Yetimler Günü' dolayısıyla yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara yönelik giyim yardımı etkinliği düzenledi.
Ramazan ayının 15'inde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında çocuklar, özel bir mağazada kıyafetlerini kendi beğenilerine göre seçti.
Dernek Başkanı Abidin Serin, yetim giydirme faaliyetlerini geleneksel hale getirdiklerini belirterek, hayırseverlerin desteğiyle daha fazla çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.
Yetimlere sahip çıkmanın önemine vurgu yapan Serin, bu tür çalışmaların bir yük olarak değil, bereket vesilesi olarak görülmesi gerektiğini söyledi.
"Ramazan ayının 15'inde yetim giyindirme faaliyetimizi gerçekleştirdik"
Umut Kervanı Adana Dernek Başkanı Abidin Serin, yetimlere yönelik yardım çalışmalarını geleneksel hale getirdiklerini belirterek, "Bugün 15 Mart Dünya Yetimler Günü. Biz de her yıl olduğu gibi Ramazan ayının 15'inde yetim giyindirme faaliyetimizi gerçekleştirdik. Bugün 40 yetim çocuğumuzu sevindirdik ancak bununla sınırlı kalmayacağız. İnşallah bayrama kadar bu çalışmalarımız devam edecek. Hayırseverlerimizin desteğiyle daha fazla yetime ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
"Destek bekleyen daha birçok çocuk var"
Yetimlere sahip çıkmanın önemine vurgu yapan Serin, "Peygamber Efendimiz (Aleyhissalatu Vesselam) 'Siz, içinizdeki muhtaçlar sebebiyle rızıklandırılıyorsunuz' buyuruyor. Bu tür faaliyetleri bir yük olarak değil, bereket vesilesi olarak görmek gerekir. Eğer yetimlerin ve muhtaçların ihtiyaçları giderilmezse Allah da rızkı keser. Bugün 40 çocuğumuzu giyindirdik ancak destek bekleyen daha birçok çocuk var. Hayırseverlerimiz destek sağladıkça daha fazla çocuğa ulaşacağız inşallah" ifadelerini kullandı.
Hayırseverlere teşekkür eden Serin, desteklerin artması halinde daha fazla yetim çocuğun sevindirileceğini belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çanakkale Savaşında birleşik haçlı ordularına karşı bütün ümmetin birlik olduğunu anımsatan Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, Anadolu'nun yiğitleriyle birlikte Şamlı, Bağdatlı, Halepli, Gazzeli yiğitlerin iman dolu yürekleri ile şehadete erdiklerini söyledi.
Ruhsatsız silah ticareti ve bulundurmaya yönelik yapılan çalışmalarda, bir uzun namlulu af tüfeği ile 3 adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi.
Mardin Valiliği, 18 Mart 2025 tarihinde beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.
Maltepe'de, aracıyla kaldırıma çıkıp korna çalarak yayalardan yol isteyen sürücüye 2 bin 929 TL ceza kesildi.