Kur'an Nesli Platformu'ndan Eğitim-Sen'e sapkınlık dersi tepkisi: Çocuklarımızın üzerinden ellerinizi çekin!
Kur'an Nesli Platformu, Eğitim-Sen'in okullarda "toplumsal cinsiyet eşitliği" adı altında sapkınlık dersi verme planına sert tepki göstererek, çocukların bu tür sapkın ideolojilerden korunması gerektiğini vurguladı.
Son yıllarda sapkın tercihlerin, özgürlük adı altında küresel bir proje olarak toplumsal cinsiyet eşitliği adı altında benimsetilmeye çalışıldığına dikkat çeken Kur’an Nesli Platformu, Eğitim-Sen'in okullarda "toplumsal cinsiyet eşitliği" adı altında sapkınlık dersi vereceklerini duyurmasına tepki gösterdi.
Platform, İstanbul Sözleşmesi’nin feshinden sonra, bu tür sapkınlıkların fazla gündeme gelmediğini ancak şu günlerde bir eğitim sendikasının bu sapkın anlayışı okullarda yaymayı planladığını belirterek, bu durumu kabul edilemez olarak değerlendirdi.
Açıklamada, “Malum sendika ve fikir ortaklarının nereden beslendiklerini ve toplumun manevi değerleriyle savaş halinde olduklarını biliyoruz. Kur’an Nesli Platformu olarak, bu alçakça projeye çanak tutan tüm oluşumlara diyoruz ki pis ellerinizi çekin çocuklarımızın üzerinden. Okullar artık sizin zehrinizi çocuklarımıza zerk edeceğiniz mekânlar değildir ve buna hiçbir şekilde de müsaade etmeyeceğiz.” ifadeleri yer aldı.
Ayrıca, Batılı devletlerin liderlerinin bile bu sapkınlığa karşı cephe almaya başlamışken, Eğitim-Sen'in bu ideolojiyi yayma çabasını eleştiren Platform, "Bu çirkin yüzünüzü ve sapkın fikirlerinizi bir kez daha ortaya çıkarmıştır." dedi.
2025 yılının Türkiye'de "Aile Yılı" olarak ilan edilmesine dikkat çekilen açıklamada, aile kurumunun korunması için toplumu fesada sürükleyen bu tür zihniyetlerle mücadele edilmesi gerektiği vurgulandı. "Bataklık kurutulmalı ki aileyi korumak için verilen diğer çabaların neticesi akim kalmasın" şeklinde çağrı yaptı.
Kur’an Nesli Platformu, toplumsal cinsiyet eşitliği anlayışının yayılmasını suç kapsamına alacak şekilde kanuni düzenleme yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere, tüm ilgili kurumları bu konuda caydırıcı tedbirler almaya ve çocuklara yönelik benzer girişimler karşısında endişe duyan herkesi tepki göstermeye çağırdı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Bağcılar ilçesinde düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 200 milyon TL olan 195 bin 406 adet çeşitli markalara ait parfüm ele geçirildi.
Şanlıurfa'da geçmişte çadır yapımından kuyulardan su çekmeye, hayvan bağlamadan saman yüklerini sabitlemeye kadar birçok alanda kullanılan kendircilik mesleği, teknolojinin gelişmesi ve fabrikasyon ürünlerin yaygınlaşmasıyla yok olma noktasına geldi.
Şanlıurfa'da Yetimler Vakfı yetkilisi İsmail Karadal, 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasıyla yüzlerce yetim öğrenciye kırtasiye yardımında bulunacaklarını belirterek, hayırseverlere destek çağrısında bulundu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla organize suç örgütlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, kırmızı bültenle aranan ve yurt dışında firari bulunan Sarallar Silahlı Suç Örgütü mensubu Yakup Kerem Saral’ın Sedat Şahin’e yönelik suikast hazırlığında olduğu ortaya çıkarıldı.