Van’da "11. Geleneksel Ümmet İftarı" gerçekleştirildi

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) tarafından '11. Geleneksel Ümmet İftarı" düzenlendi. Vatandaşlar çorba, su ve ekmekten oluşan iftar sofrasında, oruçlarını açtı.
Kentte faaliyet gösteren 54 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) tarafından geleneksel hale getirilen iftar programı, Hazreti Ömer Camii'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.
İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara dikkat çekilen programda, Gazze başta olmak üzere ümmet coğrafyalarına dualar edildi.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) dönem sözcüsü Hayati Beyde, Mısır’a destek için su, hurma ve simit ile iftar yapmaya başladıklarını hatırlattı.
O günden bu yana her Ramazan ayında Ümmet iftarlarını geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Beyde, “Mazlumların dertleriyle dertlenme adına bugünü ‘Ümmet iftarı’ olarak değerlendirdik. Van’daki bütün İslami STK’larla bir araya geldik. Bugün de iftarımızı çorba, ekmek ve suyla yaptık. Rabbim ümmetin mazlumlarının yardımcısı olsun” dedi.
Dayanışma ve kardeşlik mesajlarının verildiği programda vatandaşlar, iftar sevincini paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.
İftar programına katılanlar, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Meteoroloji, kuvvetli yağış, fırtına ve toz taşınımına karşı uyarıda bulundu. Birçok bölgede sağanak ve fırtına beklenirken, vatandaşların olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
İstanbul ile Bursa arasında işletilen deniz otobüslerinin 8 seferi olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamayacak.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 2016 yılı öncesinde düzenlenen eski tip sürücü belgelerinin kullanım süresinin 31 Temmuz'da sona ereceğini duyurdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün İtalya'nın başkenti Roma'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret dolayısıyla, Cumhurbaşkanlığı görevine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek.