Van’da Mevlid-i Nebi coşkusu başladı: Peygamber sevdalıları meydanı aşk ve muhabbetle doldurdu
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Van’da düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği, binlerce Peygamber âşığının katılımıyla büyük bir coşkuyla başladı. Program akışı, manevi atmosferi daha da güçlendirdi.
Van Kent Meydanı bugün Peygamber sevdalısının aşkıyla dolup taştı. Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Direniş Önderi Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem)" temasıyla düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği, yoğun bir katılımla ve büyük bir manevi coşkuyla başladı.
Program, Türkçe Recep Aldemir ve Kürtçe Mustafa Öztünç’ün yaptığı selamlama konuşmalarıyla açıldı. Ardından Yakup Biçen'in yürekleri titreten Kur'an-ı Kerim tilavetiyle alan manevi bir iklime büründü.
Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrasında Mevlidhan Grubu sahneye çıkarak Mevlid-i Nebi’yi okuyacak, Resulullah sevgisi meydanda yankılanacak. Ardından Peygamber Sevdalıları Vakfı İl Koordinatör Yardımcısı Murat Saraç, vakfın mesajını okuyacak; ümmet bilinci, direniş ruhu ve Peygamber sevgisinin altı bir kez daha çizilecek.
İlahiler bölümü, Özlem Ajans sanatçıları Mustafa Altıntop ve Yakup Kazak ile vakfın kız ilahi grubunun seslendireceği ezgilerle devam edecek. Meydanda duygulu anların yaşanması bekleniyor.
Akabinde, Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek, Kürtçe bir konuşma gerçekleştirecek. Konuşmasında ümmetin direniş azmini ve Gazze başta olmak üzere mazlum coğrafyaların direniş ruhunu vurgulaması bekleniyor.
Program, küçük kız çocuklarının seslendireceği ilahiler ve şiirlerle renklenecek. Ardından İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Emrullah Uysal, Türkçe bir konuşma yaparak Peygamberimizin örnek mücadelesinden ve ümmete sunduğu direniş rehberliğinden bahsedecek.
Programın dikkat çekici anlarından biri de vakfın gönüllüleri tarafından sahnelenecek olan tiyatro gösterimi olacak.
İlahilerle manevi atmosfer daha da pekiştirilecek. Programın son bölümünde Müslüm Sezer’in yapacağı dua ile yürekler semaya açılacak, ümmetin dört bir yanına dualar gönderilecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, hırsızlık suçundan hakkında 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.
Battalgazi genelinde yürütülen çalışmaların, sahadan alınan geri bildirimlerle şekillendirildiğini kaydeden Belediye Başkanı Bayram Taşkın, iletilen taleplerin ilgili birimlerce değerlendirilerek çözüme kavuşturulacağını ifade etti.
Suudi Arabistan’ın Mekke kentinde meydana gelen trafik kazasında 1 Türkiye vatandaşı hayatını kaybederken, 2 kişi yaralandı.
Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri aranan şahısların yakalanmasına yönelik yaptığı çalışmalar sonucunda, Gerger Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda gerçekleştirdiği operasyonlarda 1 şahsı yakaladı.