Yakalama kararı çıkartılan HDP’li 2 milletvekili gözaltına alındı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, milletvekilliği düşürülen ve haklarında kesinleşen hapis cezaları üzerine yakalama kararı çıkartılan HDP’li Musa Farisoğulları ve Leyla Güven gözaltına alındı.
Yakalama kararı doğrultusunda Farisoğulları, Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolu’ndaki uygulama noktasında gözaltına alınırken, Güven’de Diyarbakır'daki evinde gözaltına alındı.
Farisoğulları ve Güven’e yargılandıkları davada verilen cezalar, Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesince onanmıştı.
TBMM Genel Kurulunda, HDP'li Güven ve Farisoğulları hakkında mahkeme tarafından verilen kesinleşmiş cezalara ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri okunarak bilgiye sunulmuştu.
Anayasa gereğince, Genel Kurulda okunan tezkerelerin ardından Güven ve Farisoğulları'nın milletvekilliği düşmüştü.
HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 9 yıl, HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven ise, aynı mahkemece ve aynı suçtan yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed ve Hazreti Musa'yı hakaret içerikli karikatürize eden Leman Dergisine tepki gösteren Müslümanlar, dergi binasının önünde toplanarak alçak saldırıyı protesto etti.
Bursa'nın Kestel ilçesinde, ormanlık alanda yangın çıktı.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kayseri’de düzenlediği basın toplantısında yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, “Milletin taleplerini, beklentilerini karşılayacak bir anayasayı bu millete kazandıralım istiyoruz.” dedi.
AFAD, "Konteyner talep etmeyen ve kendi imkanlarıyla barınmak isteyen afetzede vatandaşlarımıza hane başına 162 bin TL; konteyner talep eden vatandaşlarımıza hane başına 72 bin TL nakdi yardım yapılacaktır." açıklamasını yaptı.