Yayınevleri temsilcileri gençliği uyardı: Sosyal medya değerleri zedeliyor
Diyarbakır’da bu yıl 9’uncusu düzenlenen Kitap Fuarı’nda stant açan yayınevi temsilcileri, gençliğin sosyal medyayla ilişkisini, İslami eğitimin önemini ve kitap okuma alışkanlığındaki düşüşü değerlendirdi.
Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Diyarbakır Kitap Fuarı, 6'ncı gününde de her yaştan kitapseverin yoğun ilgisiyle devam ediyor. Fuar kapsamında stant açan yayınevi temsilcileri, gençliğin sosyal medya alışkanlıklarından aile içi eğitime, kitap okuma oranlarından İslami değerlere kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye genelinde kitap okuma oranlarının yeterli düzeyde olmadığını dile getiren yayınevi temsilcileri, bu durumun ekonomik sebeplerin yanı sıra sosyal medyanın yoğun kullanımı ve dijital içeriklere yönelimin artmasından kaynaklandığını ifade etti.

Ahmet Çelik
"Gençlik sosyal medyadan olumsuz etkileniyor"
Diyarbakır’da düzenlenen 9. Kitap Fuarı’nda konuşan İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Ahmet Çelik, gençliğin sosyal medyadan ciddi şekilde etkilendiğini belirtti.
Çelik, Müslümanların sosyal medyayı olumlu yönde kullanması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:
"Gençlik aslında sosyal medyadan çok kötü etkilendi. Müslümanların da sosyal medyayı müspet kullanması gerekiyor. Bediüzzaman Said Nursî, ‘Bir şey bütünüyle elde edilmezse, onun yönünü iyiye doğru çevirmek gerekir.’ diyor. Sosyal medyanın mecrasını iyiye çevirmek gerekiyor. Gençliği oradan alıkoyamayız. Dolayısıyla Müslüman yazarlar da o sahaya eğilmeli ve en az öbürleri kadar orada yer almalı ki gençlik, dünyadan ahirete doğru yönelebilsin."

Ömer Önderören
"Aile bir hazinedir, korunmalıdır"
Fuar katılımcılarından Ömer Önderören, ebeveynlerin çocuk eğitiminde dini değerlere yönelmesi gerektiğini ifade ederek şunları dile getirdi:
"Elimizden geldiği kadarıyla bütün fuarlara katılmaya çalışıyoruz. Bir anne baba eğer Müslümansa, çocuğunu yetiştirmesini Rabbimiz onlara bırakmamış. Rabbimiz, Peygamberimiz vasıtasıyla nasıl terbiye ve eğitilmesi gerektiğini bize anlatmış. Bizler bu değerlerden uzaklaşmışız, batıya doğru gitmeye başlamışız. Batıya doğru gitmeye başladıkça onlardan aldığımız eğitimle dinimizden uzaklaşıyoruz, onların heva ve heveslerini benimsemiş bireyler olarak ortaya çıkıyoruz. Böyle olunca annesine, babasına ve öğretmenlerine karşı çıkan bir nesil ortaya çıkmış oluyor. Böyle bir neslin de İslam'la hiçbir alakası olmuyor. Zehirli bir ortam var. Sen çocuğunu evde İslami ortamda eğitiyorsun ama sonra zehirli bir ortama bırakıyorsun. Çocuk bu zehirli ortamlardan etkileniyor. Çocuk bir hazinedir ve o hazineyi muhafaza etmek lazım. İslami olarak düşünürsek, aile de bir hazinedir; onu da muhafaza etmek gerekiyor."

Adem Alpaslan
"Kitap okuma oranı düşüyor"
İstanbul’dan fuara katılan Adem Alpaslan, fuara ilgiden memnun olduklarını ancak genel olarak kitap okuma oranlarının azaldığını ifade etti.
Alpaslan, "Diyarbakır'a geldik, standımızı açtık; inşallah güzel bir sonuç alırız. Muhammed Emin Yıldırım’ı tanıyanlar olduğu için onun standına ilgi biraz daha yoğun ama genel olarak fuar sakin geçiyor. Gün geçtikçe katılım oranları düşüyor fuarlarda ve açıkçası şunu söyleyebilirim ki durum Diyarbakır için çok düşük. Yayıncı ve satış yapan birisi olarak açıkçası Türkiye’de kitap okuma oranını çok yeterli bulamıyorum. Bunun belli başlı sebepleri var; bunların en başında ekonomik sebepler geliyor. Sosyal medyanın da toplum arasında çok aktif kullanılması ve özellikle yeni neslin e-kitap noktasında daha fazla bir okuyucu kitlesi oluşturması gibi sebepler, okuma oranlarını etkiliyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya’nın Ereğli ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, uyuşturucu madde ve çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.
BMW marka araçlar üzerinde sahtecilik yapan suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 11 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 40 şüpheliden 26’sı tutuklandı, 11’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Tarsus İlçe Müftüsü Murat Akçay, KYK yurdunda kalan öğrencilerle bir araya gelerek gençlerle samimi bir sohbet gerçekleştirdi.
Mersin-Adana Otoyolu'nun Tarsus Yenice Kavşağı yakınlarında sabah saatlerinde meydana gelen kazada bir kişi yaralandı.