Yetimler Vakfı, Gümüşhane'de Gazze için yardım standı kurdu

Son günlerde işgalci çetenin Filistin’e yönelik yaptığı saldırılardan dolayı, Yetimler Vakfı Gümüşhane’de Filistinli Müslümanlara destek amaçlı yardım standı kurdu.
Yetimler Vakfı'nın Gümüşhane’de kurduğu Gazze’ye Acil Yardım Standına hem büyükler hem de küçük çocuklar tarafından yoğun ilgi gösterildi.
Yardım standına gelen çocuklardan kimisi sattığı tatlıların parasını, kimisi cebindeki harçlığı, kimisi de kumbarasında biriktirdiği paralarını bağışladı.
"Filistin’de Müslüman kardeşlerimiz saldırı altındayken biz yerimizde oturamazdık"
Kurdukları yardım standı hakkında açıklama yapan Yetimler Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Ömer Arslan: "Filistin’de Müslüman kardeşlerimiz saldırı altındayken biz yerimizde oturamazdık. Şu an Filistin’de işgalci çete, kadın erkek, genç yaşlı, büyük küçük demeden sivilleri hedef alıyor. Biz de Yetimler Vakfı olarak Gümüşhane’mizde ‘Gazze’ye Acil Yardım Standı’ kurduk." diye belirtti.
"Kurduğumuz standı en çok ziyaret edip yardım eden minik yürekler oldu"
Yardım standını ziyaret eden miniklerin takdir ve teşekkürü hak ettiklerini söyleyen Arslan, "Kurduğumuz standı ziyaret eden bütün Gümüşhaneli Müslümanlara çok teşekkür ediyoruz. Ama en büyük teşekkürü ve takdiri Gümüşhaneli çocuklarımız hak ediyor. Kurduğumuz standı en çok ziyaret edip yardım eden minik yürekler oldu. Kimisi sattığı tatlıların parasını getirip bağışladı, kimisi cebindeki harçlığı bağışladı, kimisi de kumbarasında biriktirdiği paralarını bağışladılar." dedi.
"Bu nesil bize umut veriyor"
Özellikle çocukların Gazze’deki çocukların halini görüp yardım etmesi hakkında konuşan Arslan. "Çocuklarımızda Filistin’e, Kudüs’e karşı oluşan hassasiyeti görmek bizi çok sevindirdi. Geleceğe dair umutlarımız arttı. Allah’ın izniyle biz, neslimizi Kudüs ekseninde yetiştirirsek, Kudüs’ün özgür olacağı günler pek yakın olacak." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.