ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey Türkiye'ye geldi

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Cenevre'deki temaslarının ardından beraberindeki heyetle, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Jeffrey'e Kıdemli Danışmanı Rich Outzen de eşlik ediyor.
Havalimanında açıklamalarda bulunan Jeffrey, Suriye Anayasa Komitesi toplantılarının 3'üncü turuna Cenevre'de başlandığını hatırlatarak, "İyi bir başlangıçtı. Türkiye'nin tüm Anayasa Komitesi üyelerini, özellikle de muhalefeti teşvik etmesi çok yardımcı oldu." dedi.
Jeffrey, Suriye'deki duruma ilişkin olarak, "Bu çatışmanın askeri safhasının sona ermesi gerekiyor. Rejim tarafından kazanılacak daha fazla zemin yok. Rejimin, müzakere masasına dönmesi ve uluslararası toplumun geri kalanıyla ilgilenmesi gerekiyor. Bu bizim önceliğimiz. Bugün ve yarın, Türk yetkililerle de bu konu hakkında konuşacağız." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bingöl – Muş Bulvarı'nda 3 aracın çarpışması sonucu meydana gelen zincirleme kazada, 1'i ağır, 6 kişi yaralandı.
İzmir'de, PKK/KCK elemanlarına yönelik düzenlenen operasyonda, 4 şüpheli gözaltına alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, UEFA İstanbul Temsilciliği Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, İstanbul’da meydana gelen depreme değinerek, “Her işe karşı çıkan marjinallerin ne dediğine bakmadan, kentsel dönüşüm projelerini süratle hayata geçirmeye odaklanmalıyız. Ele ele verip birlikte çalıştığımızda kısa sürede çok büyük mesafe almamız pekâlâ mümkündür.” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Silivri merkezli depreme ilişkin, "7 binamız az hasarlı bunun dışında hasar söz konusu değil. Fatih'te metruk bir bina yıkıldı. Saha çalışmalarına devam ediyoruz." dedi.