Ağrı'da halka teslim edilen TOKİ'lerde ısınma sorunu çözüm bekliyor

Ağrı'da 16 bloklu Yolugüzel TOKİ'leri bu yıl hak sahiplerine teslim edildi ancak bloklarda teslimat sırasında mevcut birçok soruna ısınma sorunu da eklenince hak sahipleri ateş yakarak eylem yaptı.
Ağrı'nın Fırat Mahallesi'nde 2019'da yapımına başlanan Yolugüzel TOKİ'lerindeki sorunlara tepki gösteren hak sahipleri, sorunların giderilmesini bekliyor.
16 bloklu 300 dairenin bulunduğu ve ortalama 1500 kişinin ikamet ettiği binaların teslimatı sırasında birçok eksiğinin bulunduğunu belirten hak sahipleri, kendi imkânları ile sorunları çözdüklerini ama mühendisler ve müteahhitten kaynaklı ısınma sorununu aşamadıklarını, evlerinde çocukları ile birlikte üşüdüklerini belirtti.
"Soğuğu çekmeyi vatandaşımız hak etmiyor"
Soğuyan havalar nedeni ile konut sahiplerinin mağdur olduğunu belirten Fırat Mahallesi Muhtarı Vahyettin Ergün, "Burada toplanmamızın sebebi yeni yapılan TOKİ'ler. Bu bölge 300 daire TOKİ tarafından vatandaşa sözde teslim edilmiş, yalnız memleketimizin şartları göz önünde. Burada 300 daireyi 5 nüfus ile çarparsak 1500 insan demektir. Bu 1500 insan içerisinde yaşlı büyüklerimiz de mevcut, çocuklarımız var, evler soğuk. Halen bu bölgede doğalgaz sorunu çözülmüş değil. Buradan kıymetli yetkililerimize sesleniyorum; siz de bu konuya müdahil olun, yardımcı olun bu vatandaşlara. Hava soğudu insanlar evlerinde duramaz hale gelmiş. Bu siteleri yapan müteahhit ile görüştüm, vanalarla ilgili bir sorun olduğunu belirtti. Vanaların teste gönderildiğini, testin akabinde doğalgazın bırakılacağını söylediler. Bir aydır bu vanaların testi neden hâlâ gerçekleştirilmedi, soğuğu çekmeyi vatandaşımız hak etmiyor." ifadelerini kullandı.
"Daireler yeni olmasından dolayı çok soğuk"
Görüştükleri yetkililerin kendilerini oyladığını savunan Erhan Çirik, "Birçok problemimiz var ama en büyük problemimiz için burada toplandık. Ağustos ayında dairelerimiz teslim edilmeye başlandı. Defalarca TOKİ yetkilileri ile görüştük, sorunun halledileceği sözünü verdiler ama bizi geçiştirdiler. Daireler yeni olmasından dolayı çok soğuk, çocuklarımız küçük, yaşlılarımız var. Şu an mağduruz, sorunumuza çözüm bekliyoruz." şeklinde konuştu.
"Çocuklarımızın üşümemesi için sorunumuzun biran önce giderilmesini istiyoruz"
Yetkililerin sorunlarını duyup harekete geçmesi çağrısında bulunan Halit Polat ise, "Yaklaşık 50 gün önce dairelerimizin sorunlarını halletmeden bize teslim ederek buraya terk edip gittiler. Yetkililer sesimizi duysun, çocuklarımızın üşümemesi için sorunumuzun biran önce giderilmesini istiyoruz. Isınma sorunumuzu yetkililer duysun ve çözsün istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejiminin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda işlenen ağır hak ihlalleri nedeniyle Batman Barosu, soykırımcı işgal rejimi ve görevlileri hakkında Birleşmiş Milletler (BM) ile Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) suç duyurusunda bulundu.
Batman'da mevcut OSB ve Oymataş OSB'de toplam 53 sanayi parseli için başvurular, 6-26 Ekim 2025 tarihleri arasında alınacak.
Batman Barosu, Gazze'deki hak ihlallerine karşı siyonist işgal rejimi hakkında suç duyurusunda bulundu. Baro, 7 Ekim 2023’ten bu yana süregelen saldırılar nedeniyle yaşanan insan hakları ihlallerini raporlaştırarak uluslararası kurumlara başvurdu.
Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev) Başkanı Ömer Faruk Dursun, Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan ve siyonist işgal rejimi tarafından uluslararası sularda alıkonulan Küresel Sumud Filosuna yönelik saldırıyı kınadı.