Bakan Kurum: BÜSEM’de 150 bin Gaziantepli istihdam edilecek
Büyükşehir Sanayi ve Endüstri Merkezi’nde (BÜSEM) incelemelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, söz konusu merkezde 150 bin kişinin istihdam edileceğini açıkladı.
Bakanı Kurum, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Şehitkamil ilçesi Taşlıca Mahallesi’ndeki Büyükşehir Sanayi ve Endüstri Merkezi’nde (BÜSEM) incelemelerde bulundu.
Bakan Kurum, 2 milyon 965 bin metrekarelik alanda inşaatı süren; fıstıkçılar, gıda toptancıları, nakliyeciler, baharatçılar ve tır dorsecileri gibi birçok meslek kolunu tek merkezde toplayacak olan BÜSEM’deki çalışmalar hakkında bilgi aldı.
İncelemeler sonrası yaptığı konuşmada, yaklaşık 3 milyon metrekarelik alanda sanayi adına akla gelebilecek birçok meslek ve iş kolunun burada yer alacağını belirten Kurum, "BÜSEM’de hazırlanan altyapıyla birlikte üretimi artıracak adımlar da atılacak ve toplamda 150 bin Gaziantepli kardeşimiz istihdam edilecek." dedi.
Yapılan üretimlerle istihdamın çoğaldığını belirten Bakan Kurum, "Gaziantep ihracat yapıyor, gençlerimiz geleceğe umutla ve güvenle bakıyor. Bu bölgede biz yıllardır işçimizin, vatandaşımızın yanında olduk. Bugüne kadar belki de cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konutlarını yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Şehrin içinde kalmış sanayi alanlarını şehrin dışına çıkartıyoruz. Ağustos ayında tüm Türkiye’de ilan edeceğimiz sanayi sitesi projemiz olacak. İşte aslında örneğini burada yaptığımız BÜSEM arazisi hazine arazisiydi. Âtıl bir araziydi. Bu arazide belediye başkanımız, valimiz ve milletvekillerimiz örnek bir çalışma yaptı. Bize, bu hazine arazisinin uygun bedellerle verilmesi talep edildi. Biz de ‘Burada 150 bin kardeşimizi istihdam edecekseniz bu araziyi sizlere uygun şartlarda tahsisini yaparız’ dedik ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisini yaptık" dedi.
"Bölgenin üreten ve yıldız şehri Gaziantep’i çok daha yüksek noktalara taşıyacak adımlar atıyoruz"
Her şehrin üretiminin fazlalaşması için gerekli adımları atacağını belirten Bakan Kurum, "Amacımız, Gaziantep’imizi bu bölgenin üreten ve yıldız şehri Gaziantep’i çok daha yukarılara taşımak. Hep birlikte sizlerle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak, üreten şehir Gaziantep’i çok daha yüksek noktalara taşıyacak adımları atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, merkez Simani Mahallesi Muhtarı Tahsin Çeçen’in daveti üzerine, mahallede yıllardır devam eden giriş-çıkış sorununu sahada değerlendirmek üzere incelemelerde bulundu.
2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu, hafta sonu da çalışmalarını ara vermeden sürdürecek.
Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Rusya ile doğalgaz ve nükleer sektörlerindeki enerji ortaklığının karşılıklı güven ve uzun vadeli beklentiler temelinde geliştiğini açıkladı. Bayraktar, Pakistan'la da enerji iş birliğini derinleştirdiklerini kaydetti.
Milli Savunma Bakanlığı, 4-12 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen görev ve faaliyetleri kapsamında 4 PKK’lının teslim olduğunu bildirdi.